Lichttrucs om meer te verkopen

Als u een winkel heeft, moet verlichting een van de belangrijkste aspecten zijn om op te letten. Zoals we al zeiden toen we het hadden over de psychologie van kleur, is de eerste indruk van een artikel voor meer dan 60% gebaseerd op hoe het eruit ziet. Hoewel dit meestal niet genoeg is om de verkoop te sluiten, kan een negatieve eerste beoordeling dit voorkomen.

De verlichtingstips en -trucs die we hier gaan presenteren, zullen een grote hulp zijn om dat eerste product-klantcontact de interesse van de consument te wekken.

Verlichting moet passen bij de inrichting en het merkimago

Het lijkt misschien een cliché, maar in de wereld van design is verlichting alles. De opstelling van het licht, zijn kleurtemperatuur of intensiteit bepalen de sfeer van de ruimte en de sensaties die het overbrengt. Daarom moet het passen bij het beeld dat het merk wil overbrengen en bij de inrichting van de ruimte.

Licht in niveaus

Winkelverlichting moet worden ontworpen met verschillende verlichtingsniveaus in gedachten: algemene verlichting, accentverlichting en taakverlichting. Elk type licht heeft een functie in de ruimte en de juiste combinatie ervan is essentieel.

gefaseerde verlichting

Sfeerverlichting of algemene verlichting

Dit is meestal het belangrijkste type verlichting in de ruimte en wordt gekenmerkt door de brede lichtbundel van de armaturen. Dit maakt een gelijkmatige verlichting mogelijk.

Accentverlichting

Dit is de verlichting die decoratieve elementen en specifieke producten benadrukt. Hier worden spots met een kleinere opening gebruikt om het licht te concentreren.

Werklicht

Puur functioneel, valt niet binnen de esthetische richtlijnen van de ruimte. Het wordt gebruikt wanneer het bestaande licht niet volstaat om bepaalde taken comfortabel uit te voeren.

LED-verlichting biedt ons een breed scala aan mogelijkheden als het gaat om het verlichten en het inrichten van ons bedrijf.

Pas de kleurtemperatuur aan

Vaak over het hoofd gezien of gebaseerd op persoonlijke voorkeur, moet de kleurtemperatuur worden gekozen op basis van het soort klanten dat we hebben of willen hebben. Warmere verlichting creëert een meer uitnodigende sfeer die mensen van een bepaalde leeftijd aanspreekt. Koelere verlichting is aantrekkelijker voor jongere mensen en geeft een gevoel van ruimtelijkheid.

Ga voor een hoge CRI

De beste manier om ervoor te zorgen dat een product eruit ziet zoals het verdient, is het te verlichten met kwaliteitslicht. Een CRI van minstens 80 zorgt ervoor dat kleuren zonder vervorming worden weergegeven.

Schapverlichting

Het integreren van verlichting op de schappen waar producten worden uitgestald, verhoogt de verkoop aanzienlijk. Dit is heel gemakkelijk te realiseren met LED-verlichting, aangezien deze geen warmte afgeeft, een zeer laag verbruik heeft en er zeer compacte verlichtingsoplossingen zijn, zoals G9 LED-lampen die zich aan elke ruimte aanpassen.

schappen met licht verkopen twee keer zoveel

Dezelfde tint licht werkt niet voor alle producten.

Het gebruik van dezelfde kleurtemperatuur voor alle producten in de winkel kan schadelijk zijn. Dit is vooral het geval in winkels met verse producten en, vreemd genoeg, juwelierszaken. Bij verse producten zoals vlees of vis worden oplossingen gebruikt die speciaal voor deze ruimtes zijn ontworpen, zoals speciale LED-buizen voor slagerijen. In juwelierszaken is het raadzaam min of meer warme lampen (3000K) te gebruiken voor goud en meer neutrale tinten (4000K) voor diamanten of zilver.

Licht uit de juiste richting

In eerdere artikelen hebben we u al verteld hoe bovenlicht niet het meest raadzaam is om er goed uit te zien in een spiegel. Waarom hebben de meeste paskamers dan slechts één lichtpunt aan het plafond? Licht dat in de meeste gevallen een nogal slechte verlichting biedt. Het beste zou zijn om een paar lampen van goede kwaliteit verticaal rond de spiegel te plaatsen.

Benadruk wat u wilt dat uw klanten zien.

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. De verlichting, vooral de accentverlichting, moet de aandacht van de gebruiker vestigen op de producten en vooral op de promoties of de sterproducten van de zaak. Dit is vaak moeilijk gezien de voortdurende veranderingen in de verdeling van de winkels in bepaalde sectoren. Traditioneel werd track lighting gebruikt vanwege de veelzijdigheid bij het verplaatsen van de armaturen, maar tegenwoordig zijn er al multi-angle spots beschikbaar. Met dit type LED-armaturen kunnen we de openingshoek van het licht aanpassen en de verlichting van de ruimte maximaal aanpassen.

Breng die etalages tot leven

Laat die enorme etalage die uw winkel met de buitenkant verbindt niet onopgemerkt blijven. Gebruik verlichting met contrastrijke kleuren, helder en indien mogelijk met enige dynamiek (beweging, kleurveranderingen of intensiteit). Etalageverlichting is een van de belangrijkste aspecten om de aandacht van toekomstige klanten te trekken.

Etalage met LED-verlichting

Win goed advies in

De verlichting van een commercieel pand, zoals een winkel, wordt veel zwaarder belast dan die van een huiselijke installatie. Daarom moeten we de verlichtingselementen aanschaffen die de continue uren verlichting die een werkdag vereist, kunnen ondersteunen. In onze sectie van LED-verlichting voor winkels heeft u een breed scala aan producten die speciaal zijn ontworpen voor winkelverlichting.

Een winkel met de juiste verlichting is van buiten aantrekkelijker en nodigt de klant uit om binnen te komen. Eenmaal binnen moet het de juiste sfeer bieden om het verkoopproces te vergemakkelijken en dit wordt bereikt door de producten zo uit te stallen dat het verlangen om ze te kopen wordt opgewekt.