Bedrijfsdecoratie met LED-verlichting

Als we het hebben over het decoreren van bedrijven met LED-verlichting, denken we in de eerste plaats aan bedrijfspanden waar voortdurend mensen komen en gaan. Kledingwinkels, coffeeshops of bakkerijen schieten ons te binnen. Misschien herinneren we ons zelfs een hotellobby die ons opviel. Hoewel elke ruimte met stijl kan worden ingericht, associëren we dit soort activiteiten altijd eerder met de verlichting van bedrijven zoals winkels, dan met kantoren of fabrieken. In die laatste is verlichting gewoon een ander hulpmiddel dat ons werk gemakkelijker en productiever maakt.

Verlichting in kledingwinkel

Basis verlichtingslagen

Voordat we ons richten op de vele opties die we hebben als het gaat om het decoreren van een bedrijf met licht, laten we eens bekijken hoe gelaagde verlichting werkt. Een eenvoudige methode om verlichting te definiëren voor elk type ruimte.

Algemene of sfeerverlichting

Dit is de belangrijkste lichtbron in de ruimte. Het is de bedoeling dat klanten zich op hun gemak voelen en zich comfortabel door de ruimte kunnen bewegen. Bij de keuze van de algemene verlichting zijn er twee goed te onderscheiden standpunten. De eerste en in principe meer logische is om dit type verlichting vóór de andere te ontwerpen. Er zijn echter mensen die er de voorkeur aan geven om als laatste stap en alleen in gebieden die extra helderheid nodig hebben sfeerverlichting in te voeren, om te voorkomen dat er te sombere gebieden overblijven.

De belangrijkste elementen van dit type verlichting zijn downlights en panelen. Zij worden gekenmerkt door hun brede openingshoek van de lichtbundel en een opalen diffuser die verblinding tot een minimum beperkt.

Bar versierd met LED's

Accentverlichting

Bij bedrijfsdecoratie wordt deze verlichting gebruikt om producten, decoratieve objecten of andere gewenste elementen te accentueren. Gewoonlijk vinden we dit type verlichting gericht op rekken of vitrines, bij de ingang van een winkel of waar nieuwe of seizoensgebonden producten worden uitgestald en in etalages.

In dit geval hebben we spots nodig die het licht concentreren en een hoge CRI hebben, die kleuren natuurlijk en zonder vervorming weergeven. Railverlichting wordt voor dit doel het meest gebruikt. Het onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid, omdat het ons in staat stelt de armaturen te verplaatsen en te draaien zodat ze zich perfect aanpassen aan de opstelling van de artikelen.

Werkverlichting

Deze wordt gebruikt in de zones waar een licht van grotere intensiteit nodig is om bepaalde taken uit te voeren. Wij gebruiken dit licht meestal in de kassa, bij de klantenservice of in de paskamers.

kassa

Decoratie van commerciële ruimtes

In dit geval gaat het erom dat punt van verfijning en schoonheid toe te voegen dat elke ruimte uniek maakt. In veel gevallen is het ontwerp van de armatuur belangrijker dan het licht dat hij uitstraalt. We hebben het tenslotte over een decoratief element, zoals een beeldhouwwerk, en het hoeft niet functioneel te zijn.

Hoewel LED-decoratie ons een grote verscheidenheid aan mogelijkheden biedt, moet het zwaartepunt liggen bij het product of de dienst die wij aanbieden en niet bij de decoratie.

Decoratieve verlichting bestaat om gezien te worden en daarom moet ze geplaatst worden op plaatsen waar ze goed gezien kan worden zoals: in de etalages of die vanuit de etalages gezien kunnen worden, bij de ingang van het pand of op hoge plafonds. Iets om in gedachten te houden is dat de verlichting in overeenstemming moet zijn met de stijl en decoratie van het bedrijf en, indien van toepassing, van de producten die het aanbiedt. Het heeft niet veel zin om een zeer moderne wandlamp te plaatsen in een antiekzaak.

decoratieve lamp in een commerciële ruimte

Belangrijkste alternatieven voor het decoreren van bedrijven met LED-verlichting

  • LED-strips. We hebben het uitgebreid gehad over de veelzijdigheid van LED-strips voor het decoreren van bedrijven of welke ruimte dan ook. In feite kunnen ze niet alleen worden gebruikt als decoratie, maar ook als accentverlichting op productschappen of displays.
  • Retro lampen. Ze zijn perfect om de ruimte een vintage of zelfs industriële uitstraling te geven. Ze combineren perfect met gloeilampen.
  • Wandlampen. Wandarmaturen voor binnen kunnen worden aangepast en ware kunstwerken worden.
  • LED meubels. Meubels met licht hoeven niet alleen gebruikt te worden op de terrassen van trendy plaatsen. Ze zijn perfect om elk bedrijf een vleugje kleur en originaliteit te geven.
Tuindecoratie met LED meubels

  • Kleurrijke slingers. De LED slingers, die vooral met Kerstmis en in de verlichting van tenten voor evenementen veel gebruikt worden, kunnen gebruikt worden om ontwerpen te creëren die persoonlijkheid geven aan de ruimte en die we kunnen variëren in de tijd.
  • LED-kettingen. Gevormd door verschillende lichtgevende modules, worden ze voornamelijk gebruikt in bewegwijzering, en kunnen worden aangepast aan elk object om het van binnenuit te verlichten. LED-kettingen kunnen op elk oppervlak worden bevestigd door lijmen, schroeven of vastklikken.
LED-ketting

Wat betreft het decoreren van bedrijven met LED-verlichting zijn de mogelijkheden eindeloos. Het enige wat we moeten vermijden is dat we elementen of design gebruiken die niet passen bij het merkimago dat we willen overbrengen en dat de decoratie afleidt van wat echt het centrum van de zaak is, of het nu gaat om de producten die we verkopen of de diensten die we aanbieden.