Gebruik en voordelen van CCTV

Een gesloten televisiecircuit is een bewakingssysteem dat gebruik maakt van beveiligingscamera’s en dat we steeds vaker aantreffen, zelfs in huiselijke omgevingen.

Twee buitencamera's

Elementen van een CCTV-systeem

De eenvoudigste uitvoering van dit type systeem bestaat uit een camera die verbonden is met een monitor of opname-eenheid. Vanuit dit uitgangspunt kan de installatie worden uitgebreid door extra camera’s toe te voegen. Desgewenst kan de installatie worden aangevuld met andere elementen zoals bewegingssensoren.

CCTV-toepassingen

Bewaking is niet de enige toepassing die we aan dit type installatie kunnen geven. Samengevat kan CCTV in drie hoofdblokken worden ingedeeld:

  • Videobewaking
  • Herkenning
  • Identificatie

Zo kunnen zij worden gebruikt om personen te identificeren, personen of processen te controleren of allerlei elementen te identificeren.

Deze toepassingen impliceren hun integratie in passieve beveiligingssystemen, zowel in bedrijven als in woningen en zelfs op de openbare weg.

poging tot inbraak

Voordelen

De voordelen van beveiligingscamera’s zijn zeer divers, de meest opvallende zijn de volgende:

Afschrikking van criminele activiteiten

Beveiligingscamera’s hebben een grote afschrikkende werking tegen alle soorten gedragingen of activiteiten die een misdrijf kunnen vormen. Dit gaat van diefstal tot geweldpleging of roekeloos rijden.

Vermindert de kosten van verzekeringspolissen.

Nauw verbonden met het vorige: als we een gesloten televisiecircuit in ons bedrijf of huis hebben, neemt het risico op inbraak af en zijn de verzekeringskosten meestal lager.

Bovendien kunnen de gemaakte beelden dienen als bewijsmateriaal in geval van een incident.

Gevoel van rust

Vaak is het niet genoeg om beschermd te zijn, het is nodig om je beschermd te voelen. Het hebben van een camerasysteem geeft ons extra rust omdat we het vertrouwen hebben dat onze eigendommen in de gaten worden gehouden.

cctv installatie

Nadelen van videocamera’s

Zoals elk ander beveiligingssysteem heeft ook dit type installatie zijn nadelen.

Ze houden de dief niet tegen

Hoewel ze een sleutelrol spelen bij het identificeren van dieven of agressors, kunnen ze niet voorkomen dat de misdaad wordt gepleegd en zijn ze op zichzelf niet in staat om buren of de politie te waarschuwen.

Privacy

In sommige gevallen kunnen deze systemen het recht op privacy in gevaar brengen.

Op de werkplek kan de installatie van deze camera’s niet welkom zijn, omdat dit wantrouwen en spanningen in de relatie tussen werkgever en werknemer veroorzaakt.

Enkele cameramodellen

Hieronder zullen we enkele van de opties zien die ons ter beschikking staan bij de aankoop van onze camera’s.

Bullet CCTV Camera 720p AHD IP67 IR25m

cctv bullet 720p camera

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een economische camera maar met zeer goede prestaties. Het is perfect voor binnen en buiten.

CCTV Camera Bullet 1080p AHD IP67 IR80m

cctv bullet 1080p camera

Een camera met zeer geavanceerde functies zoals 1080p resolutie bij 25fps of nachtzicht tot 80 meter afstand.

4 IP Camera’s & WIFI NVR Recorder Kit

ip camera kit

Ongetwijfeld de gemakkelijkste manier om te beginnen in de wereld van videobewaking. Dit pakket bevat vier HD-camera’s en een opname-eenheid.

De aanschaf van een videobewakingssysteem ligt ongetwijfeld binnen het bereik van elke portemonnee en bovendien is de configuratie ervan vrij eenvoudig. Ontdek alle mogelijkheden in de Smart Home-sectie van onze online winkel, waar u niet alleen beveiligingscamera’s vindt, maar ook alarmen en allerlei apparaten om het comfort en de veiligheid van uw huis of bedrijf te maximaliseren.