Wanddecoratie met kandelaars

Het gebruik van licht om een ruimte te verfraaien is niets nieuws. In feite speelt verlichting een steeds belangrijkere rol in het interieurontwerp. Het is een belangrijk element om comfort en stijl te brengen in elke kamer. Deze keer gaan we het hebben over decoreren met wandlampen, voornamelijk wandlampen, en we zullen u enkele originele ideeën laten zien om dat vleugje creativiteit te brengen dat van elke ruimte een unieke plek maakt.

Hoe decoreren met wandlampen?

Wanneer u een LED wand- of plafondarmatuur kiest, moet u in de eerste plaats rekening houden met de functie ervan. We moeten overwegen of hij deel zal uitmaken van de algemene verlichting of dat hij alleen als sfeerlicht zal dienen. Een ander belangrijk punt is het ontwerp van de wandlamp. Hoewel het van ieders smaak afhangt, is het essentieel om een idee te krijgen van hoe het eruit zal zien, ook als het niet aan is, zodat we een element krijgen met een hoge decoratieve waarde, vergelijkbaar met een sculptuur of een schilderij. We kunnen ook kiezen voor ontwerpen die geïntegreerd zijn in de muur of het plafond, zodat ze meer onopgemerkt blijven.

Indirecte verlichting als comfortelement

Wanddecoratie met indirecte verlichting is een van de meest voorkomende opties. Het licht wordt geprojecteerd op de muren en verdeeld over de hele kamer. Het geeft een zeer aangenaam gevoel van warmte.

Binnen de verschillende opties voor indirecte verlichting kunnen we een onderscheid maken tussen de wandlampen zelf en het assortiment LED-wand- en plafondinbouwproducten. Deze laatste zijn perfect gecamoufleerd in de muur en creëren een echt origineel effect.

De LED-integraties lijken deel uit te maken van de muur.
De LED integraties lijken deel uit te maken van de muur.

De LED wandlampen voor binnen die we u in onze online verlichtingswinkel presenteren, zijn gemaakt met een speciaal materiaal waarmee we de wandlampen kunnen schilderen en stucen zodat ze integreren in het decor of ze juist een kleurtje geven dat contrasteert met de muur en dat leuke puntje brengt.

Decoreren met wandlampen op terrassen en tuinen

Als we een terras, een balkon of een tuin hebben, kan het interessant zijn om voor dat sfeervolle licht te zorgen waarmee we een comfortabele ruimte kunnen creëren, zelfs als we buiten het huis zijn.

In dit geval kunnen we kiezen uit het ruime assortiment LED wandlampen voor buiten of kiezen voor LED verlichting op zonne-energie, die naast een moderne uitstraling ons laat genieten van een 100% ecologische verlichting.

De solar LED wandlamp is voorzien van een bewegingssensor.
De solar LED wandlamp bevat een bewegingssensor.

Originele decoratie-ideeën met LED wandlampen

We gaan u nog enkele originele opties voorstellen om de ruimte die u wilt inrichten een creatieve toets te geven. Wij stellen u verschillende en originele wandlampen voor en zelfs enkele elementen die gewoonlijk niet als wandlamp worden gebruikt, maar die zowel praktisch als decoratief kunnen zijn.

Wandlamp met touw

Wandlamp gemaakt van touw en een gloeilamp.

We kunnen deze wandlamp in rustieke stijl bouwen met de Perseo touw hanglamp en een e27 gloeilamp. Als we textielkabel uit het DIY-assortiment gebruiken, kunnen we onze wandlamp aanpassen aan de stijl die we willen door de kleur van de kabel te veranderen of een ander type lamp te kiezen.

Een boomstam aan de muur

Wandlamp met plank gemaakt van een boomstam en LED-strip

Om deze wandlamp te krijgen hebben we alleen een decoratief element nodig dat een boomstam simuleert en er een LED-strip omheen plaatsen. Als we willen, kunnen we een plank toevoegen om te genieten van een decoratieve en functionele wandlamp.

Een decoratieve koffie

De Coffee wandlamp simuleert een koffiekopje.

Met de originele Coffee wandlamp kunnen we een stap verder gaan en het kopje beschilderen alsof het deel uitmaakt van ons servies en we kunnen zelfs de muur beschilderen om de rook te simuleren die van vers gezette koffie komt.

Origami applique

Doe-het-zelf lamp van papier

We kunnen de technieken die we je hebben uitgelegd om een DIY lamp te maken gebruiken en ze toepassen bij de creatie van onze gepersonaliseerde wandlamp.

Zoals je ziet, zijn de opties voor het decoreren met wandlampen praktisch eindeloos. We moeten gewoon onze verbeelding de vrije loop laten.