Accentverlichting voor interieurdecoratie

De accentverlichting wordt gebruikt om visueel belang te creëren en wordt meestal gebruikt om een bepaald object, werkoppervlak of een bepaalde richting te verlichten. Dit type verlichting is aantrekkelijk en veelzijdig en kan alleen worden gebruikt of als aanvulling op meer algemene sfeerverlichting. We vinden accentverlichting zowel in huis als in openbare ruimten: restaurants, hotels, boetieks, kantoren of kunstgalerijen.

accentverlichting commerciële ruimten

Deze accentverlichting verandert het licht om contrasten te creëren en bepaalde gebieden te benadrukken om de aandacht te vestigen op details, waardoor visuele hiërarchieën worden gecreëerd die het oog leiden. Het resultaat is een combinatie van clair-obscur en scherpe schaduwen die de ruimte karakteriseren.

5 tips voor succesvolle accentverlichting

Accentverlichting is zeer aantrekkelijk in de decoratie als we weten hoe we er het beste van kunnen maken, dus daarom willen we deze tips delen over waar en hoe accentverlichting te plaatsen.

Gebruik accentverlichting om te verlichten wat u wilt benadrukken.

Met verlichting kunnen we de aandacht vestigen op wat we in een kamer willen benadrukken. Verlichting kan een ruimte een visueel drama geven dat alleen op deze manier kan worden bereikt.

accentverlichting

Spelen met tegenlicht of uplighting

Als we een licht onder of achter een voorwerp op een muur plaatsen, krijgen we een museumeffect omdat we dat stuk en voorwerp een glamoureus halo-effect geven.

accentverlichting badkamer

Gebruik spots voor spotverlichting.

Verlichting gebruiken om de aandacht te vestigen op aandachtspunten in een kamer kan echt een verschil maken. De beste ondersteuning voor het richten van een strak hoeklicht zijn spots.

accentverlichting - richtspots
Voorbeeld van een gerichte spot

Richtspots zijn een oplossing voor het richten van verschillende lichtpunten in verschillende richtingen.

eenfase accentverlichting

Oorspronkelijk werden ze alleen gebruikt in bedrijfsruimtes, maar nu zijn ze ook te vinden in keukens, woonkamers, gangen en slaapkamers. Als we op zoek zijn naar een functionele, moderne en stijlvolle verlichting zijn deze rails het beste idee omdat elke spot onafhankelijk is en we het licht in de meest geschikte richting kunnen richten.

accentverlichting - richtspots
LED rail spot

Inbouwspots voor een discrete verlichting

Afhankelijk van de openingshoek geven deze downlights ons de mogelijkheid om zowel algemeen als meer geaccentueerd te verlichten. Dit armatuur is het meest discreet en creëert bovendien, doordat het niet zichtbaar is, een effect dat de indruk geeft dat ruimtes hoger zijn dan ze in werkelijkheid zijn. LED-strips zijn een goede bondgenoot om bepaalde zones op een discrete manier te accentueren.

geaccentueerde verlichting

Hebt u al enkele ideeën om uit te proberen?