Wat zijn LED filament lampen?

Zodra u voor de eerste keer LED filament lampen leert kennen, raakt u in de ban van deze lampen. Het is een reproductie van de klassieke gloeilamp die door Edison werd uitgevonden met blootliggende gloeidraden en het is zo mooi.

edison gloeilamp

Filament lampen zijn eigenlijk decoratieve lampen omdat hun schoonheid ligt in de eenvoud van de vorm. Wij hebben altijd lampen gebruikt om te decoreren of om een kamer een vleugje persoonlijkheid te geven door middel van verlichting, maar wanneer wij een kamer liever niet te vol plaatsen, zijn filament lampen in staat om decoratief te zijn en op te vallen.

filament lampen decoratie

De charme van de Edison lamp met LED technologie

Estas Deze decoratieve lampen zijn de perfecte mix van design en functionaliteit. Architecten en ontwerpers zoeken naar symmetrie tussen esthetiek en nut in deze filament lampen met LED technologie.

Verschil tussen LED filament lampen en gloeilampen

Deze LED filament lampen werken door het genereren van licht door kleine LED emitters geconfigureerd in een strip om te lijken op een conventionele gloeidraad. Ze zien eruit als een conventionele gloeilamp, maar met de voordelen van LED verlichtingstechnologie. Dus terwijl LED filament lampen de esthetiek van de klassieke gloeilamp Edison behouden, zijn ze lichtjaren vooruit (nooit beter gezegd) als het gaat om prestaties en duurzaamheid.

Filament lamp globe

De meeste LED filament lampen hebben een levensduur tussen 15.000 en 40.000 uur, waarmee gloeilampen met een levensduur tussen 500 en 1.000 uur ver achterblijven. Hetzelfde geldt voor de efficiëntie: lampen met LED technologie hebben 7 tot 10 watt nodig om dezelfde hoeveelheid licht te produceren als een gloeilamp van 60 watt.

In tegenstelling tot conventionele leds zijn led filament lampen in omnidirectionele richting, wat betekent dat ze licht uitstralen in alle richtingen. Ze zijn daarom ideaal voor tafellampen en lampen die licht moeten projecteren in een ruimte van 360 graden.

Tafellamp met een filament lamp

Een ander voordeel van deze LED filament lampen is de constante en flikkervrije lichtuitstraling, waardoor ze veel comfortabeler en gezonder zijn voor onze ogen.

Op het gebied van kleurnauwkeurigheid scoren deze lampen het hoogst met een kleurweergave-index van 80, wat op hetzelfde niveau ligt als conventionele LED lampen.

Met hun onmiskenbare charme en esthetische aantrekkingskracht, in combinatie met de prestatievoordelen die kenmerkend zijn voor LED-technologie, bieden deze lampen het beste op het gebied van kwaliteit, design en efficiëntie.

Net als conventionele gloeilampen zijn LED gloeilampen verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Ze zijn ook verkrijgbaar in een reeks kleurtemperaturen voor een meer dynamische verlichting die verschillende kleuren in dezelfde ruimte mengt.

Decoratieve filament lampen

Filament lampen met warme gloeidraad zijn ideaal voor het scheppen van een gezellige sfeer. Voor restaurants, winkels en woningen, deze lampen zijn perfect voor vintage stijl armaturen waar meer modern uitziende lampen zou misstaan.

filament lampen in een retro lamp

Gloeilampen passen ook in decoratiestijlen zoals Art Nouveau, Victoriaanse stijl, retro… Ze geven een zeer decoratief licht met persoonlijkheid en helpen om een zeer gezellige sfeer te creëren. Er zijn ook modellen met veel verschillende afwerkingen, zoals gerookt glas in bruintinten of grijstinten.

Veel meer dan vintage lampen

Binnen het assortiment filament lampen kunnen we enkele modellen vinden met een zeer moderne en originele afwerking. Het zijn lampen die het klassieke uiterlijk vermijden en kleuren en patronen hebben die een verscheidenheid van lichteffecten genereren.

Design filament lamp

Het is duidelijk dat hun waarde vooral decoratief is of als sfeerverlichting, aangezien de hoeveelheid licht die zij bieden beperkt is. In ieder geval zijn ze een steeds populairdere optie, omdat ze niemand onverschillig laten.

Welkom in het nieuwe tijdperk van high-end verlichting, een unieke verlichtingservaring.

En jij, kan jij deze charmes weerstaan? Neem een kijkje in de collectie LED filament lampen in onze online verlichtingswinkel, u vindt ze in de vorm van een globe, reflecterend, met warm of neutraal licht…