Vintage stijl design lampen

De designlampen in vintage stijl zijn een voorbeeld van hoe retro design en LED technologie besparingen samenkomen om een beter product aan te bieden. Nostalgici en liefhebbers van elke voorbije tijd hebben geluk, veel van de decoratieve en modieuze elementen van de jaren 50, 60 en 70 komen vernieuwd terug onder de retro vintage stijl en verlichting is daar één van. In dit geval hebben we het natuurlijk over de LED-verlichting in haar meest retro vintage formaat.

Verlichting is essentieel bij de keuze van de inrichting van een plaats. De lampen en verlichtingspunten zijn de elementen die ons helpen om persoonlijkheid en aanwezigheid te geven aan ons huis en vandaag brengen we er een paar voor degenen die denken dat een vroegere tijd beter was.

Decoreren met designlampen in vintage stijl

De plafondlampen in vintage stijl zijn booming de laatste tijd, het is een decoratieve stijl die meestal zeer goed is aangepast vandaag. We kunnen ons huis versieren met een meer actuele touch, maar deze vintage stijl design lampen passen perfect als we weten hoe.

Bij Ledkia zijn we ook retro liefhebbers en daarom hebben we binnen ons assortiment lampen een aantal industriële of retro stijlmodellengeïnspireerd op het Amerikaanse decennium van de jaren 30 en een aantal meer sixties geïnspireerd op de geometrische ontwerpen die zo eigen zijn aan dit decennium.

Design lampen geïnspireerd op de geometrische ontwerpen van de jaren 1960
Designlampen geïnspireerd op de geometrische ontwerpen van de jaren 60

De jaren 60 hebben ons een inspirerende erfenis nagelaten. Het is een tijdperk waarin de invloed van de Scandinavische decoratieve stijl, gebaseerd op rechte lijnen en andere kenmerken, begon.

De meubels en decoratieve voorwerpen uit deze periode lieten het comfort van de jaren 50 achter zich en zochten naar de geometrische vormen en rechte en moderne lijnen die deze periode zouden kenmerken. Het resultaat was de creatie van leuke en originele meubelen die vandaag de dag hun meest elegante gezicht laten zien.

De interieurverlichtingsindustrie heeft dit facet maximaal benut om designlampen te creëren op basis van de geometrische ontwerpen van de jaren 60 die een geraffineerde toets geven aan de inrichting van een kamer.

De op de jaren 60 geïnspireerde lampen zien er geweldig uit in combinatie met elkaar, omdat de verschillende geometrische vormen dynamiek brengen in dezelfde ruimte.

tom dixon design lampen

Deze designlampen in vintage stijl hebben een amberkleurig interieur, wat ideaal is om een gezellige en warme sfeer te creëren in elke ruimte.

LED lampen in industriële stijl

Dit zijn koperen lampen met gevlochten draden, en met de metalen structuur in het zicht. We kunnen ze vinden als plafondlampen hangend, als vloerlampen of vloerlampen of wandlampen ideaal om een lichtpunt te hebben in een hoek van het huis of hulplampen met een meer gericht licht.

retro design lamp

Verlichting in industriële stijl is de sleutel tot deze stedelijke inrichting die wordt gekenmerkt door de kaalheid van de structuren, betonnen muren, zichtbare bakstenen, stalen balken, hoge plafonds en grote ramen. We kunnen een lamp in industriële stijl, die dit andere punt in de inrichting brengt, combineren met moderner meubilair. In dit geval is de sleutel om het juiste model lamp te kiezen en als we er meerdere samenvoegen in een kleine ruimte is het succes verzekerd.

De draden in het zicht of de lampen “alleen” met gloeilamp zijn ideaal om het doel te raken met deze stijl.

Retro stijl design lampen

Het gaat er niet om in de opslagruimte te kijken, maar kleuren, texturen en materialen te combineren. In retro stijl decoratie zijn kristal en glas twee succesvolle materialen die perfect passen bij deze stijl. Om deze reden zijn de nieuwe vintage LED lampen die het ontwerp van de jaren 50, 60 en 70 nabootsen perfect om een omgeving met deze stijl de touch te geven.

tom dixon led design lampen

LED lampen voor design lampen

Deze vintage stijl design lampen die een retro industriële touch geven aan elke ruimte zien er het beste uit in combinatie met E27 filament LED lampen, omdat hun structuur de schoonheid van dit type lampen zo origineel laat zien. Deze lampen brengen de persoonlijkheid die elke omgeving geïnspireerd door deze decoratieve stijl nodig heeft.

vintage led design lampen

Deze industriële stijl die we krijgen met vintage design lampen is gekomen om te blijven. Het wordt steeds populairder en meer gecombineerd met de Scandinavische stijl of een andere om huidige stijlen geïnspireerd door retro accenten te creëren, en dit is waar de design lampen worden essentiële stukken als ze voldoen aan een ideale decoratieve functie.

Tegenwoordig vinden we deze designlampen in vintage stijl niet alleen in de modernste restaurants, maar ook al in veel huizen zijn ze gemakkelijk te zien, zowel in de keuken als in de eetkamer. Het meest opmerkelijke is dat ze perfect te combineren zijn met elke stijl: rustiek, vintage, modern, avant-garde, klassiek … het belangrijkste is te weten hoe het juiste ontwerp, de juiste grootte en de juiste kleur te kiezen om perfecte contrasten met onze omgeving te bereiken. Door deze vernieuwde modellen zijn deze lampen een symbool van verfijning geworden in de meest actuele decoratie.