Cementlampen voor een industriële stijl

Cement als decoratief element is al enige tijd een vernieuwend materiaal in de decoratie en cementen lampen zijn een van de sleutelstukken in de industriële stijl, geïnspireerd op de architectuur van de jaren ’50 en de New Yorkse lofts van de jaren ’90.

In tegenstelling tot wat deze stijl doet vermoeden, is industriële decoratie geen kille decoratie, maar juist het tegenovergestelde. Hij is geïnspireerd door een bohemienachtige en artistieke sfeer, door zijn oorsprong, toen Amerikaanse kunstenaars hun stad verlieten op zoek naar ruimte en zich vestigden in verlaten fabrieken die zij omvormden tot wat wij vandaag kennen als lofts. De kunstenaars maakten gebruik van deze ruimtes die bekend staan als pakhuizen en gaven hun naam aan deze stijl.

IJzer, hout, cement, beton, kale materialen of lege ruimtes, noodzakelijke ingrediënten voor decoratie in industriële stijl. Bij het inrichten van een ruimte om deze stijl te bereiken kiezen we voor meubels en decoratieve voorwerpen gemaakt met edele en gerecycleerde materialen.

betonnen lampen

Verlichting in industriële stijl met cementlampen

Tot de nieuwe voorstellen in verlichting behoren betonnen lampen. Een cementlamp gecombineerd met andere materialen om een lichte afwerking te bereiken, biedt een ontwerp dat zeer modieus is. Het resultaat is een minimalistische look, maar met de charme van de voorwerpen uit een vroeger tijdperk. Bovendien, als we het combineren met LED-lampen zullen we profiteren van de voordelen van dit type verlichting.

Hades cement lamp
Hanglamp

Beton is een veelzijdig en origineel materiaal dat ons helpt om unieke omgevingen te creëren in elk type kamer. Met een eenvoudig en minimalistisch ontwerp zijn deze lampen de perfecte keuze om op een natuurlijke manier te verlichten en te decoreren.

tafel-tempel-tafellamp
Tafellamp

Tegenwoordig zijn er kleurrijke betonnen lampen die deze objecten persoonlijkheid geven. Beton is een materiaal dat kan worden gebeitst en dat naast zijn karakteristieke ruwe staat ook gladdere en gepolijste afwerkingen mogelijk maakt. De kleurrijke en verschillende texturen resulteren in ontwerpen en afwerkingen vol fantasie die binnen ieders bereik liggen.

Hangende cementlampen
Gekleurde hanglamp

Vergeet niet dat voor meer authentieke resultaten het raadzaam is om LED gloeilampen te kiezen, die de final touch geven om deze industriële stijl te bereiken.

Een van de voordelen van de industriële stijl is dat hij tijdloos is, dat wil zeggen dat hij nooit uit de mode raakt. Bovendien is het een stijl waarin decoratieve elementen van andere stijlen ook naast elkaar kunnen bestaan, bijvoorbeeld samengevoegd met de Scandinavische of retrostijl.

Woonkamer in industriële en Scandinavische stijl

Tegenwoordig is deze stijl niet exclusief voor kunstenaars en bohemiens, hoewel hij zijn persoonlijkheid en creatieve en avant-gardistische karakter niet heeft verloren.

Doet u mee met deze trend?