Belichting van vers voedsel en vlees

Licht is een belangrijke factor om de producten van elk type handel op de meest aantrekkelijke manier voor de klant te presenteren. De juiste verlichting van levensmiddelen in verswinkels, zoals slagerijen of viswinkels, zorgt ervoor dat de uitgestalde goederen er beter uitzien, iets wat essentieel is om de verkoop te garanderen.

Hoe de presentatie van vlees en vis verbeteren

Uiteraard is de kwaliteit van het product zelf de belangrijkste factor om het aantrekkelijk te maken voor het winkelend publiek. Toch kan een slechte kwaliteit of onvoldoende verlichting een zeer negatieve invloed hebben op het uiterlijk van vlees, vis en andere producten.

Het uiterlijk van het vlees verandert sterk met het licht
Het uiterlijk van vlees verandert sterk met het licht.

Conventionele TL-verlichting verbruikt niet alleen twee keer zoveel als zijn LED-tegenhanger, maar straalt ook een aanzienlijk deel van het licht uit in golflengten die overeenkomen met groene en gele tinten. Hierdoor lijkt bijvoorbeeld een biefstuk bruin en de vetstrepen gelig.

LED-verlichting van vers voedsel

We hebben het uitgebreid gehad over de voordelen van LED’s en hun verschillende toepassingen. In het onderwerp van vandaag kunnen we vooral de energie-efficiëntie van dit type verlichting belichten, die samenhangt met een minimale warmteafgifte. Dit is vooral belangrijk omdat bij verse producten de warmte die door andere soorten verlichting wordt gegenereerd, deze kan bederven of, als ze zich in een koelruimte bevinden, het elektriciteitsverbruik kan verhogen dat nodig is om ze op een optimale temperatuur te houden.

Speciale LED buizen voor vlees en vis

In onze online verlichtingswinkel hebben we een assortiment LED-buizen voor slagers en vishandelaren die speciaal zijn ontworpen voor dit soort bedrijven. Dit type armaturen straalt een rozeachtige lichttoon uit die het uiterlijk van het product verbetert om het aantrekkelijker te maken voor het oog.

Speciale slagersbuis

Anderzijds zijn ze ontworpen voor installatie op schappen, inclusief gekoelde schappen, en hebben ze een IP44 beschermingsfactor die ze beschermt tegen vochtigheid.

Laat verlichting van slechte kwaliteit uw verkoop niet beïnvloeden en profiteer van de vele voordelen van het gebruik van LED-verlichting.