Een zwembad schoonmaken en klaarmaken voor de zomer

Nu de zon begint op te warmen en de zomer dichterbij komt, is het tijd om na te denken over de voorbereiding van het zwembad.

Bij andere gelegenheden hebben we u tips gegeven over de verschillende verlichtingselementen voor tuinen enzwembaden, maar deze keer presenteren we u enkele kleine richtlijnen om het zwembad schoon te maken en voor te bereiden na het winterseizoen.

design zwembad

Hoewel het altijd raadzaam is het zwembad correct winterklaar te maken, zal het met deze eenvoudige stappen in perfecte staat verkeren, of u het nu gedaan heeft of niet.

Het zwembad voorbereiden na het winterklaar maken

Als we ons zwembad hebben aangepast voor de winter, is het proces om het klaar te maken voor de zomerperiode heel eenvoudig.

1. De afdekking verwijderen

Eerst verwijderen we de afdekking die we aan het einde van de zomer hebben geplaatst, we maken hem goed schoon en laten hem drogen voordat we hem opbergen.

2. Controleer de toestand van het water

Als het waterniveau te laag is, vullen we het water bij tot het juiste niveau.

Als het water schoon is gebleven, is het voldoende om de bodem en de wanden met de vegers en reinigersna te kijken, de pH aan te passen en een schokchlorering uit te voeren.

ph en chloorgehalte meten

Als het water vuil is, moeten we het herstellen. Dit impliceert het gebruik van vlokmiddelen en een grondiger herziening van het filtratiesysteem.

Als er voorwerpen zoals takken of bladeren zijn, zullen we deze handmatig verwijderen zodat er geen verstopping optreedt.

3. De werking controleren

Tot slot controleren we de afvoeren, de ladders, de filters, enz. om te zien of ze goed werken.

Als het water van het zwembad in zeer slechte staat verkeert, is het raadzaam het advies van een deskundige professional in te winnen.

Een zwembad voorbereiden zonder overwintering

In dit geval kan de voorbereiding iets meer werk met zich meebrengen:

1. De wanden en de bodem grondig reinigen

Normaal gesproken met het zwembad leeg om al het vuil te verwijderen. We maken van de gelegenheid gebruik om te controleren of er geen scheuren of barsten zijn en repareren deze als we ze vinden.

Als we tijdens de schoonmaak het water gaan verwijderen, kunnen we van de gelegenheid gebruik maken om de verlichting van het zwembad bij te werken en het een geheel nieuwe uitstraling te geven.

het zwembad schoonmaken

2. Om in de diepte de depurator te reinigen

Filters, skimmers, enz… we maken alle elementen van de zuiveraar goed schoon.

In gresite zwembaden is het niet raadzaam om drukreinigers te gebruiken.

3. De werking controleren

Wij zullen de goede werking van alle elementen van het filter- en vulsysteem controleren.

4. We zullen het zwembad vullen

Zodra de reiniging en de noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd, is het tijd om het zwembad te vullen.

5. Het water voorbereiden

Nu moeten we alleen nog de pH-waarde aanpassen en een desinfectie-, algen- en flocculatiemiddel aanbrengen.

Zodra we ons zwembad schoon hebben en het water in perfecte staat, rest ons alleen nog te genieten van een goed bad wanneer de warmte drukt.