Hoe verhelp je een knipperende LED lamp?

Het flikkeren van een LED-lamp is een van de meest voorkomende problemen in verband met LED-technologie. Soms, bij het vervangen van een halogeenlamp door een LED lamp, flikkert de nieuwe lamp of gaat niet helemaal uit, laten we eens kijken hoe we dit probleem op een gemakkelijke en eenvoudige manier kunnen oplossen. Als het probleem is dat de lamp niet helemaal uitgaat, kunnen we de oplossing vinden in een ander bericht.

Waarom knippert een LED-lamp?

Meestal doet dit probleem zich voor bij het vervangen van een halogeenverlichting door een LED, door eenvoudig enkele lampen te verwijderen en andere te plaatsen, zonder de transformator te verwijderen die we bij onze halogeenverlichting hadden. Dit laatste is de oorzaak van het flikkeren van onze LED lamp.

Wanneer we het hebben over LED-verlichting, hebben we in plaats van transformatoren drivers of controllers nodig, die dezelfde functie hebben als een transformator, namelijk de stroom regelen zodat een LED of een reeks LED’s altijd de juiste spanning en stroom krijgen, ongeacht de schommelingen die zich voordoen in het elektriciteitsnet.

In tegenstelling tot een driver sluit een elektrische transformator de stroomkring wanneer de lamp wordt aangesloten en het verbruik begint te registreren. Dus, wanneer we een LED-lamp plaatsen die minder wattage verbruikt, hebben we een belasting die niet genoeg is om dat circuit te sluiten, en dat is het moment waarop het circuit in een lus komt van openen en sluiten van het systeem, wat het flikkeren van een LED-lamp veroorzaakt. Een transformator helpt om het lichtverbruik te regelen en een hoger lichtrendement te verkrijgen.

De driver voorkomt flikkeren van LED-lampen
Driver LED

Oplossingen voor het knipperen van LED lampen

Hoewel het ideaal zou zijn om de bestaande transformator in de installatie te vervangen door een specifieke driver voor LED verlichting, brengen we vandaag twee manieren om het flikkeren van een LED lamp met de elektrische transformator eenvoudig en snel op te lossen.

Een transformator behouden die meerdere lampen voedt.

Het is mogelijk om zoveel LED-lampen parallel te schakelen als nodig is om de minimale belasting te bereiken. Hoewel het niet nodig is zich te haasten, aangezien dezelfde driver of transformator ook enige energie verbruikt. Als we bijvoorbeeld een transformator hebben die tot 60W levert en we hebben LED-lampen van 5W, dan zouden we geen 12 lampen plaatsen, maar 5, aangezien we dan 25W bereiken en het meer dan genoeg zou zijn voor de transformator om de lampen niet te laten flikkeren..

Op deze manier lopen we het risico dat, als een van de parallel geschakelde lampen uitvalt, de belasting weer uit evenwicht wordt gehaald, met als gevolg dat de rest van de elementen van de installatie in de problemen zouden komen

Voeg parallel aan de uitgang van de transformator een condensator toe

Een transformator is berekend op het voeden van halogeenlampen van bijvoorbeeld 50W en wanneer deze worden vervangen door LED-lampen van ongeveer 5W, kunnen we zeggen dat de transformator ze niet eens opmerkt. We kunnen een condensator toevoegen aan het printplaatje van de transformator om het flikkeren van een LED-lamp te elimineren. Het is iets heel eenvoudigs en het ligt binnen het bereik van alle klussers.

Een elektrische condensator is een apparaat dat energie kan opslaan. Hij kan parallel aan een transformator worden toegevoegd om een deel van de elektrische stroom te leveren die nodig is om flikkering te voorkomen.

Elektrische condensator
Elektrische condensator

De uitvoering ervan is veel eenvoudiger dan de vorige oplossing. Hij wordt parallel aan de uitgang van de transformator geplaatst, en aangezien het om een wisselende uitgang gaat, d.w.z. van elektrische beveiliging, hebben wij geen rechtstreeks contact met de elektrische spanning. Omdat het een veilige uitgang is, kunnen we met de spanning werken.

Hoewel het raadzaam is de bestaande transformator in de installatie te vervangen door een specifieke driver voor LED-lampen, kunnen we de verlichting van een LED-lamp stabiliseren met deze twee trucs die ons uit de problemen helpen, en zo een einde maken aan het vervelende flikkeren dat het oog vermoeit en op dezelfde manier, met het geluid dat het produceert..

¿Durf je deze trucs te proberen om van de knippering af te komen?