Oplossing voor een LED lamp die de hele tijd blijft branden

Een veel voorkomende vraag is waarom bij de overgang van conventionele verlichting naar LED verlichting de LED lamp soms half blijft branden of flikkert. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit van het product en wijst er zeker niet op dat er een probleem is met de lamp. We zullen nu de meest voorkomende oorzaken en mogelijke oplossingen analyseren (als de verlichting die blijft branden dimbaar is, kan het interessant zijn dit artikel te lezen, als het licht flikkert als het aan is, kunnen we ook dit artikel raadplegen).

Schakelaars met controlelampje

Het is heel gewoon om schakelaars te vinden met een controlelampje, meestal een rood neonlicht, dat oplicht wanneer het licht wordt uitgeschakeld. Zo is de schakelaar in het donker gemakkelijk te vinden. Het probleem is dat hij parallel aan de schakelaar is geïnstalleerd, waardoor een kleine elektrische stroom wordt doorgelaten die, hoewel hij het gedrag van onze oude gloeilampen helemaal niet beïnvloedt, voldoende is om de LED lamp minimaal te laten oplichten.

Schakelaar met licht

Als dit kleine geldbedrag ons stoort, kunnen we verschillende dingen doen:

  • Verwijder de neon of vervang de schakelaar direct door een normale.
  • Installeer een weerstand parallel aan de gloeilamp, zodat de stroom de lamp niet bereikt en hij volledig uitschakelt.
  • halogeenlampen vervangt door LED’s die op 230V werken.

Onjuist geïnstalleerde schakelaar

Zoals we reeds hebben gezien, is de elektrische installatie van een huis samengesteld uit drie draden (fase, nul en aarde). De schakelaars moeten de fase, of fase en nul tegelijkertijd onderbreken (tweepolige schakelaars). Het probleem ontstaat wanneer deze installatie niet correct is uitgevoerd en de schakelaar op de neutraal werkt. In dit geval kunnen kleine stroomschommelingen optreden die voldoende zijn om onze LED-lampen te doen oplichten, zelfs gedeeltelijk.

Als de vorige lichten waren aangesloten op een aanwezigheidsmelder, kan de bedradingsfout in dit deel liggen.

Spanning op de nuldraad

Als een van de apparaten die we hebben retourstroom genereert via de nuldraad, zou deze minimale hoeveelheid stroom voldoende zijn om de LED’s te doen branden. Hoewel dit niet vaak voorkomt, is de enige remedie de schakelaars te vervangen door schakelaars die gelijktijdig in fase en nul schakelen.

schakelaar en lamp

Versleten of vuile schakelaar

Door intensief gebruik of na verloop van tijd raken de connectors van de schakelaars versleten of raken ze vervuild. Dit kan een kleine kortsluiting veroorzaken die een klein deel van de elektrische stroom doorlaat. Hier moeten we de schakelaar uit elkaar halen en grondig reinigen. Als het probleem zich blijft voordoen, vervang het door een nieuw exemplaar.

Zoals u ziet, is het niet nodig om je vrienden te bellen om het probleem LED lampen die blijven branden op te lossen en in feite, in de meeste gevallen, is het zelfs niet nodig om een elektricien te bellen.