Make-up verlichting. Hoe make-up verlichting te kiezen?

Of het nu gaat om je dagelijkse make-up routine of voor een speciale gelegenheid, het zijn niet eyeliner, oogschaduw of gloss die je die extra schoonheidsboost kunnen geven, het is het make-up licht dat je tot je beschikking hebt.

Elke cosmetica biedt ongelooflijke resultaten, van de gloed van een zacht kleurtje tot de ogen met de meest verleidelijke blik, maar zonder de juiste belichting, wanneer we ze aanbrengen, kunnen de gloed en de verleiding Halloween-waardig worden zodra we de straat op stappen. Daarom is het zo belangrijk te weten hoe je de juiste make-up lampen kiest..

Wat is het beste licht om je op te maken?

Het ideale licht voor make-up is natuurlijk of neutraal licht. Een natuurlijk licht maakt dat het make-up resultaat zich het best aanpast aan elk type licht dat we zullen aantreffen. Het is duidelijk, uniform, vermijdt schaduwen en maakt het ons mogelijk te zien of bepaalde producten niet correct zijn gemengd of gehomogeniseerd. Als er één ding is waar alle make-up artiesten het over eens zijn, dan is het wel dat zonlicht het beste licht is om make-up aan te brengen.

De ideale temperatuur voor een make-up tafel is ongeveer 3500-4000ºK. Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden is de oriëntatie van de lichtbron. Op deze punten zal later nader worden ingegaan.

Make-up verlichting

Als u uw make-up bij een raam of in direct zonlicht kunt aanbrengen, maak er dan gebruik van. In dat geval kunt u het beste een handspiegel gebruiken en u zo opstellen dat het licht rechtstreeks op uw gezicht schijnt..

Maar wat als we geen natuurlijk licht hebben? Welke opties hebben we dan?

Hier gaan we u de belangrijkste punten vertellen, zodat u het best mogelijke licht heeft bij het aanbrengen van make-up.

Tips voor het kiezen van make-up verlichting

  • Kies voor neutraal wit licht. Het is degene die het beste het natuurlijke licht weergeeft en verrassingen zal voorkomen als we naar buiten gaan. Dit is de temperatuur die we moeten kiezen voor badkamerverlichting, of we er nu make-up aanbrengen of niet..
  • Gebruik geen te fel licht. In de meeste gevallen hebben we de neiging om te fel licht te gebruiken en te veel make-up aan te brengen.
  • Gebruik lampen met een opale afwerking. Omdat zij doorschijnend zijn, filteren zij het licht, verminderen reflecties en maken het gelijkmatiger. We zullen ook vermijden verblind te worden.
  • Vermijd geel licht en vooral fluorescerende lichten. Geel licht geeft ons een vale uitstraling waardoor we make-up in onvoldoende proporties zullen aanbrengen. Fluorescerend licht daarentegen wordt door deskundigen als het slechtste beschouwd, omdat het de kleuren te zeer vervormt..
  • Gebruik meer dan één lichtpunt. Bij het aanbrengen van make-up is het nuttig gebruik te maken van zogenaamde kruisverlichting, d.w.z. dat aan weerszijden van de spiegel een lichtbron aanwezig is..
  • Kies kwaliteitslampen. De kleurweergave-index of CRI is een essentiële eigenschap van elke lichtbron, zeker als het om make-up gaat. Een hoge CRI zorgt ervoor dat het licht de kleuren natuurlijk weergeeft, zonder ze te vervormen. Elke CRI-waarde boven 80 is voldoende.
  • Vermijd bovenlicht. Wij maken vaak de fout dat er slechts één lichtpunt van boven op ons schijnt en dat moeten wij koste wat kost vermijden.

Een truc is het gebruik van dimbare lampen, waarmee u de intensiteit van het licht kunt veranderen, zodat u kunt zien hoe uw make-up er in allerlei omstandigheden uitziet.

Voeg een vleugje licht toe aan uw make-up spiegel

Het is niet nodig om de badkamer te renoveren of de make-up tafel in de slaapkamer te veranderen. Met een beetje handigheid kunnen we genieten van een ruimte met het juiste licht om make-up aan te brengen zonder veel geld uit te geven.

Als de make-up gewoonlijk in de badkamer wordt aangebracht, is het het gemakkelijkst om drie lichtpunten rond de spiegel te gebruiken: een wandlamp voor algemeen licht en twee LED-strips 220V, die in de lengte aan weerszijden van de spiegel worden geplaatst om de kruisverlichting te creëren die we eerder hebben genoemd. Als we de spiegel niet willen manipuleren, kunnen we profielen voor LED-strips op de muur plaatsen, waarmee we het licht ook naar ons toe kunnen richten.

Als we de verlichting rond de make-up spiegel willen plaatsen en de spiegellijst is van hout, kunnen we aan elke kant een paar lampen plaatsen. In dit geval moeten wij gaten boren in het spiegelraam om de lamphouders te plaatsen en de bedrading achter de kast naar de contactdoos leiden..

Een alternatief voor strips of lampen is het gebruik van neon led Strips, die perfect aan de vorm van de spiegel kan worden aangepast.

Het loont echt de moeite om een specifiek licht te hebben voor make-up. Op die manier vermijden we verrassingen of de typische situatie waarin we onszelf net hebben geschilderd en er spectaculair uitzien, om dan bij de auto te zien dat we meer dan vier retouches nodig hebben.