LED-accessoires voor nachtsporten

Sporten is een gezonde gewoonte die steeds meer voorkomt. Vaak laten dagelijkse verplichtingen ons maar een paar uur per dag over om van onze favoriete sportactiviteit te genieten, meestal ’s nachts.

We gaan het hier niet hebben over de vraag of ’s nachts hardlopen goed of slecht is. Wat we je wel gaan vertellen is hoe LED-verlichting je kan helpen om het op een veiligere en waarschijnlijk veel leukere manier te doen.

Basisuitrusting voor ’s nachts hardlopen

Er zijn veel verschillende sportactiviteiten die je ’s nachts kunt beoefenen en die bepalen welke uitrusting je nodig hebt. Hardlopen en fietsen behoren echter tot de populairste sporten als de zon ondergaat.

Nacht race


Vanuit het oogpunt van veiligheid is het belangrijkste om beter te zien en gezien te worden, vooral bij weinig licht. Daarom hebben we lichtgewicht, gemakkelijk mee te nemen accessoires nodig die efficiënt licht kunnen produceren.

De populairste gadgets voor sportverlichting

Tegenwoordig zijn er veel LED gadgets voor allerlei doeleinden. In dit korte overzicht richten we ons op de gadgets waarmee we ’s nachts veilig kunnen sporten.

LED-hoofdlampen

LED-hoofdlampen zijn ongetwijfeld een van de populairste artikelen, vooral op het gebied van hardlopen en wandelen.

Hoe kies je een hoofdlamp?

De basispunten om rekening mee te houden bij het kiezen van een hoofdlamp zijn:

Hoeveelheid licht: Aangegeven in lumen, dit is essentieel om veilig te kunnen werken in slecht zicht omgevingen. Het wordt aanbevolen om minstens 500 lm te leveren.

Levensduur van de batterij: Onmisbaar, hoe meer hoe beter. We moeten er zeker van zijn dat we genoeg licht hebben om onze route te voltooien.

Comfort: Nog een basisaspect. Als onze zaklamp niet comfortabel zit, is de kans groot dat we hem voortijdig uitdoen, waardoor we onze veiligheid in gevaar brengen.

LED frontaal

Een zeer interessante optie is de CREE XM-L T6 hoofdlamp. Deze heeft een batterijlevensduur van 3 uur, levert 1200 lm en kan worden gebruikt als fietslamp of hoofdlamp.

Lichtarmbanden

Een LED-armband is een uitstekend accessoire voor fietsen, hardlopen, wandelen of gewoon voor een wandeling.

Dit type accessoire is licht van gewicht en gemakkelijk te gebruiken. Ze hebben meestal verschillende lichtstanden: vast en knipperend met verschillende snelheden.

Nachtvolleybal, de ster van de zomer

Beachvolleybal is erg populair, vooral in de zomer. Omdat het de tijd van het jaar is waarin de hitte na zonsondergang wat draaglijker wordt, is het niet verwonderlijk dat een nachtspel veel aantrekkelijker is.

Als we verschillende elementen inbouwen, zoals gordijnen of lichtgevende slingers om het net te verlichten en LED-strips gebruiken om het speelveld af te bakenen, kan het resultaat heel spectaculair zijn.

LED nacht volleybal

Andere sporten

Hoewel het in sommige sporten minder gebruikelijk is, kan het gebruik van LED-accessoires om ’s nachts te sporten worden geëxtrapoleerd naar elke discipline. Of het nu gaat om het verlichten van een paddle tennisbaan of het uitvoeren van activiteiten die traditioneel overdag worden beoefend, zoals golfen of skiën, wij vinden zeker de nodige verlichtingselementen om die extra spectaculariteit te geven.

Sporten met LED-licht