Buitenverlichting met LED-strips

Het mooie weer is hier en het is tijd om de terrassen en de tuinen op te gaan om ervan te genieten. Hier vindt u een aantal ideeën om uw tuin te verlichten zodat uw buren u zullen benijden. Laten we beginnen!

Toegegeven, in de winter liggen tuinen en terrassen er verlaten bij, maar de zomer staat voor de deur en dit is het perfecte moment om er een vleugje klasse aan toe te voegen.

Als u iets anders wilt, maar niet weet wat u moet doen, geen nood: hier zijn enkele ideeën over hoe u het beste uit uw buitenverlichting kunt halen. LED-strips voor buiten. Uw tuin of terras wordt een oase van rust en verfijning waarnaar u verlangt.

  • Rond het zwembad: ze zijn ideaal om het zwembad af te bakenen en ’s nachts ongelukken te voorkomen. Als je kinderen hebt, is dit ideaal, ze kunnen rustig spelen en rondrennen. Als u diners en feesten organiseert, zal het een grote hulp zijn voor uw gasten, vooral na een paar drankjes.
  • Geïnstalleerd op een pergola: ze creëren een gezellige sfeer waardoor u van uw tuin kunt genieten zonder dat u lampen of spots met overdreven licht nodig hebt. Als je ze gewoon aan de zijkanten bevestigt, krijg je een mooi effect. Een ander goed idee is om dit type buitenverlichting aan de bovenkant van de pergola te installeren om meer licht te krijgen.
  • Op paden en trappen: met een eenvoudige LED-strip geeft u een andere en elegante toets, of het nu gaat om enkele of doorlopende tegels. U kunt ze tussen de tegels of aan de zijkanten plaatsen. Wij raden aan de treden van boven naar beneden te verlichten. Uitstekend om ongelukken te voorkomen.
  • Verschillende gebieden afbakenen: Scheid bijvoorbeeld het gazon, de barbecue of het zwembad van de andere zones.
Buitenverlichting met LED-lampen
Buitenverlichting met LED-strips

Welke LED-strips moet u kiezen?

Als uleuke en gevarieerde verlichting wilt, raden wij RGB/RGBW LED-strips aan waarmee u van kleur kunt veranderen en verschillende stemmingen kunt creëren. Als u de voorkeur geeft aan ontspannen of klassieke buitenverlichting, kunt u het beste kiezen voor ledstrips met één kleur die drie kleurtemperaturen bieden: warm, koel en neutraal.

Hoe moeten de strips worden geïnstalleerd?

Een vakman doet het perfect, maar als u geld wilt besparen en een doe-het-zelver bent, hebt u alleen wat gereedschap nodig en volgt u het advies dat we in het vorige artikel over strips gaven. RGB/RGBW- en monochrome strips zijn perfect voor buitengebruik zolang ze een IP65-classificatie of hoger hebben, die water- en stofbestendigheid garandeert – een essentieel element voor elke buitenverlichting.

Is dit type buitenverlichting voldoende?

Buitenverlichting met LED-strips is een accent- en decoratief element. We kunnen het aanvullen met allerlei LED-lampen, waarmee we een meer direct licht op specifieke punten kunnen krijgen of kunnen genieten van een meer algemeen licht. Beide opties zullen de zichtbaarheid van de buitenruimten verbeteren.

Wandlampen bieden een meer intieme en moderne sfeer, die de stijl verhoogt en het interieur versterkt. Met de mogelijkheid om de spot naar boven, beneden of opzij te plaatsen, kunnen we de verlichting op verschillende manieren vormgeven. Wanneer ze naar boven gericht zijn, accentueren ze de bomen zonder ze te beschadigen, omdat het een type licht is dat geen warmte afgeeft.

Op de veranda en het terras kunnen we minimale verlichting toevoegen aan de uiteinden met kleine lantaarns die de overgangsgebieden afbakenen en een gevoel van continu licht creëren.

Kleine buitenlantaarns op de leuningen van het terras of een paar kaarsen hier en daar geven een magisch tintje. Maar als u zich zorgen maakt over het verbranden van iets, plaats ze dan in glazen potten of kies voor LED-kaarsen van natuurlijke was.

Zwembad met LED-verlichting
LED zwembadverlichting

Niet iedereen heeft een zwembad. Als u een van de gelukkigen bent, mis dan niet de kans om het de ruimte te geven die het verdient. Met diverse buitenverlichting zoals zwevende lampen, lantaarns met kaarsen eromheen of de typische spot op de achtergrond, creëren we ’s nachts een heel andere sfeer dan overdag.

En niet te vergeten de fakkels, perfect voor feesten en romantische diners, aangevuld met kaarsen in gedessineerde houders die alleen al door de gloed van de vlam een unieke sfeer creëren.

Last but not least moeten ook de lampen op zonne-energie worden genoemd. Ze geven voldoende licht voor veiligheid en zichtbaarheid, besparen energie en zijn milieuvriendelijk. Installeer ze en maak je geen zorgen, ze gaan automatisch aan als de zon ondergaat. Als u niet al deze lichtbronnen wilt installeren, kunt u de werking van uw tuinverlichting ook regelen met timers.

Nu zijn er geen excuses meer: uw terras of tuin ziet er fantastisch uit met de beste buitenverlichting, zodat u met familie en vrienden van het mooie weer kunt genieten.