6 ideeën voor decoratie met LED-strips

Decoreren met LED-strips biedt duizend en één mogelijkheden. Ze kunnen elke ruimte verlichten en zich aanpassen aan de grootte die we nodig hebben, we kunnen ze samenvoegen of op maat snijden om ze zelfs in de meest ontoegankelijke hoek te plaatsen.

Ze zijn zeer gemakkelijk te gebruiken, verlichten op een aantrekkelijke manier en versterken zelfs gebieden of objecten voor een grotere visuele impact. Decoreren met LED-strips is een aantrekkelijk alternatief dat niet onopgemerkt blijft.

Wat zijn LED-strips?

LED-strips zijn flexibele, volledig zelfklevende strips met een reeks LED’s op hun oppervlak. Een van de voordelen van LED verlichting is dat hun kleur varieert, dus we kunnen vaste lampen vinden voor verschillende omgevingen (wit licht, dimmer en warmer licht) of dimbare gekleurde lampen of zelfs strips die van kleur veranderen voor een meer dynamische omgeving.

Voordelen bij het kiezen van LED-strips voor decoratie

LED-strips zijn een zeer veelzijdig formaat van LED-verlichting, naast het samenbrengen van alle voordelen van deze technologie.

  • Elektriciteitsbesparing
  • Laag stroomverbruik
  • Breed scala aan kleuren om mee te spelen en elke ruimte te verlichten.

Bij Ledkia hebben we verschillende alternatieven tot uw beschikking om het meeste uit dit LED-verlichtingsformaat te halen. U hebt de mogelijkheid om deze LED strips per sectie aan te schaffen, inclusief snijden en bedrading, of per rol voor grotere installaties.

Nu we dit formaat van LED-verlichting zo flexibel kennen, stellen we enkele van de eindeloze ideeën voor om deze LED-strips te gebruiken in decoratieve omgevingen, maar het zijn er maar een paar … de verbeelding is de limiet.

Enkele voorstellen voor decoratie met LED-strips

1. Een interessante trap of hal

Treden verlicht met LED-strips


We bereiken een andere kijk op een van de plaatsen in ons huis die van doorgang zijn. We kunnen deze ruimtes een speciaal tintje geven met LED-strips die aan weerszijden van het plafond, langs de rand van de trap of leuning of boven de plint worden geplaatst.

2. Een lichtkader voor foto’s of spiegels

Spiegelstructuur met licht

U zult de geometrische vormen en details van decoratieve objecten kunnen benadrukken, maar ook een gezellige sfeer eromheen kunnen creëren dankzij het indirecte licht dat het licht van deze LED-strips uitstraalt.

3. Een ander nachtlampje

Bedbodem versierd met LED-strips

We kunnen het licht verbergen in het hoofdeinde van het bed of in de basis als de structuur dat toelaat. Een alternatief voor het nachtlampje op het nachtkastje.

4. Een ander gezichtspunt in de keuken

Keukenwerkblad verlicht met LED-strips

Door de LED-strips onder het keukenmeubilair of langs het aanrecht te plaatsen hebben we als resultaat een indirect licht in de hele keuken en een zeer laag verbruik.

5. Meer dan alleenmeubels

Verlichte glazen flessenhouder met LED-strips

Meubels, rekken of kasten kunnen dienen als een zeer origineel verlichtingspunt. En als het glazen deuren of planken heeft, bereiken we een nog aantrekkelijker effect.

6. Ook onze tuin verdient onze aandacht

Plantenbakken met LED verlichting

Neem geen genoegen met het verlichten van het interieur, durf ook uw tuin of terras een vleugje licht te geven. Bij Ledkia hebben we strips met IP-bescherming die geschikt zijn voor buitenmontage.

Kent u een andere plek om te decoreren met LED stripverlichting? Vertel ons erover, we zijn benieuwd.