10 Apps voor Philips Hue-lampen die u niet mag missen

Genieten van een intelligent verlichtingssysteem is een van de vele voordelen van een ‘Smart Home’. Met dit soort systemen, zoals Philips Hue, kun je de verlichting vanaf je mobiele telefoon beheren en daarvoor moeten we kiezen tussen een aantal apps die op de markt beschikbaar zijn.

De beste apps voor Philips Hue

Hieronder bieden we je een selectie van de beste Hue-apps voor Android en iOS, zowel gratis als betaald. De volgorde waarin we je de apps presenteren is geen enkele vorm van ranking.

Philips Hue

philips hue logo

Om de lijst te beginnen hebben we de applicatie die het merk zelf heeft ontwikkeld om zijn reeks slimme lampen te bedienen. Het is niet de meest geavanceerde of met de meest verbazingwekkende functies, maar het stelt u in staat om alle basisacties uit te voeren om ons Hue-systeem aan te passen en te automatiseren.

Ambifyambify logo

Synchroniseer de lichten met de muziek die u afspeelt en creëer een hele show zonder het huis te verlaten. Perfect voor een feestje of om te genieten van ontspannende muziek. Het is compatibel met iPhone, iPad en is beschikbaar op iTunes voor $2,99.

OnSwitch

oswitch logo

Als je je ooit hebt willen verplaatsen naar een warmere ruimte of een bos, dan is dat met deze app eenvoudig te realiseren. De lichteffecten die het bereikt zijn in staat om verschillende plaatsen op te roepen die ons zullen dienen om de stemming voor elke situatie te bepalen. Bovendien is het compatibel met iOS en Android.

Kontrol
kontrol logo

Bediening van de verlichting door middel van spraakopdrachten is wat deze app ons biedt. Met de functies ervan kunnen we niet zulke ingewikkelde acties uitvoeren als in andere toepassingen, maar de verlichting van het huis met de stem kunnen bedienen geeft ons dat futuristische gevoel dat een Smart Home zou moeten geven.

iConnectHue

iConnectHue logo

Nog een exclusieve toepassing voor apple-apparaten en een van de meest aanbevolen. Je kunt er apparaten individueel of in groepen mee bedienen, zodat je allerlei scenario’s kunt creëren. Het negatieve punt is de verschillende aankopen die vanuit de applicatie moeten worden gedaan om de aangeboden opties uit te breiden en dat verhoogt de uiteindelijke prijs ervan.

AutoHueautohue logo

Als je Tasker gebruikt op je Android-toestel kun je met deze plug-in je Philips Hue-verlichtingssysteem maximaal aanpassen. Aan de andere kant, als u op zoek bent naar iets dat gemakkelijk te installeren en te gebruiken is, is het misschien niet de beste optie.

Lightbow

lightbow logo

Het belangrijkste voordeel van deze app is dat we niet alleen Philips smart bulbs kunnen bedienen, maar ook die van andere huizen zoals LIFX of Belkin WeMo. Het is ongetwijfeld de beste optie als we lampen van verschillende van deze fabrikanten hebben en we ze allemaal vanuit dezelfde app willen beheren. Aan de andere kant is het een van de duurste.

Hue Discohuedisco logo

Een andere toepassing waarmee we de lampen kunnen synchroniseren met het omgevingsgeluid, of het nu gaat om muziek, videogames of gewoon de tv. Het laat ook verschillende soorten stroboscoopeffecten toe. Een van de best beoordeelde en meest gedownloade van Google Play.

Hue voor kinderen

hue for kids logo

We sluiten de lijst af met een andere applicatie en gericht op de kleintjes. Dit is een educatieve app waarmee kinderen kunnen leren over kleuren, fruit, groenten en bloemen. De lichten reageren volgens de antwoorden, waardoor de ervaring meeslepender wordt. Ongetwijfeld geeft deze applicatie een grote meerwaarde aan onze lampjes.

Het aanbod is echt heel breed en het kan moeilijk zijn om te kiezen tussen het een of het ander. Van Ledkia raden wij u aan om te beginnen in de wereld van intelligente verlichting Philips met de toepassing zelf die het merk biedt. Als onze behoeften groter zijn dan wat deze applicatie ons biedt of andere gratis applicaties, kunnen we altijd de sprong maken naar een betaalde app om onze Philips Hue-lampen te bedienen.

Hue Sync: Synchroniseer Hue met uw tv

Sommige van de toepassingen die we u al hebben laten zien, stellen ons in staat om de Hue-lampen te synchroniseren met de inhoud van de televisie. Met Hue Sync kunnen we deze handeling uitvoeren, maar met behulp van een PC of Mac in plaats van een mobiele terminal.

Hue Sync - lichten synchroniseren met de TV

Muziek, video, videogames… elke multimedia-inhoud zal een meer meeslepende ervaring bieden zodra we de toepassing naar onze smaak configureren. Vergeet niet dat Hue Sync de officiële tool van Philips is die we kunnen downloaden van de officiële website.