Kabel als decoratief element

De bedrading van allerlei elektrische apparaten en lampen is altijd beschouwd als iets dat beter te verbergen was, dat het uiterlijk van de meest exclusieve designlamp kon bederven.

We gaan u enkele trucs laten zien om de draden van onze lampen te veranderen in iets decoratiefs.

Textiele elektrische kabel

De eenvoudigste manier om te voorkomen dat u een decoratieve elektrische kabel moet verbergen, is om er een te gebruiken waarvan het uiterlijk in overeenstemming is met de stijl van decoratie.

Elektrische textielkabel, zoals die welke we kunnen vinden in de doe-het-zelf-afdeling van onze online winkel, is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, zowel effen als gevlochten.

elektrische textielkabel

Door het gebruik van dit type kabel, in plaats van een typische zwarte plastic kabel, is er geen twijfel dat het de decoratieve waarde van elke lamp zal verhogen.

Anderzijds, door de kabel te combineren met de rozet en de lamphouder die we mooi vinden, kunnen we onze eigen gepersonaliseerde lamp maken in de zuiverste doe-het-zelf stijl. In feite kunnen we, zoals we al gezien hebben, onze eigen lampenkappen maken.

Sierdraad als artistiek element

Met een beetje gratie kunnen we van lampendraad ware kunstwerken maken.

Tekening gemaakt met kabel

Voor deze truc moeten de draden vrij lang zijn, omdat we ermee op het plafond of de muur gaan tekenen.

Het is niet nodig om Velázquez te zijn en een spectaculaire tekening te maken, eenvoudige geometrische vormen zijn heel modern en decoratief.

Zeer decoratieve geometrische vormen

Versierde kabels

Als we het niet ingewikkeld willen maken om de kabel van de lampen te vervangen door een mooiere of een die lang genoeg is voor onze “tekeningen”, kunnen we ervoor kiezen om hem te versieren.

Versierde kabel

We hoeven alleen maar de klemmen die hem vasthouden met wat fantasie een beetje te personaliseren en we krijgen zeer originele en grappige resultaten. We kunnen het ook bedekken met stof of draad.

Verborgen bedrading

Soms, of er is geen andere keuze of we willen gewoon niet dat ze in het zicht liggen, zelfs niet getransformeerd in een mooi stedelijk landschap. In deze gevallen zit er maar één ding op: ze verbergen.

De kabels die we willen verbergen zijn bijvoorbeeld de verschillende opladers die we in huis hebben en die, laten we eerlijk zijn, steeds talrijker worden. We kunnen de lade van elk dressoir of meubelstuk veranderen in een oplaadruimte waar we de mobiele telefoon, de tablet en zelfs de laptop kunnen laten liggen.

kabelopberglade

Een andere veel voorkomende situatie is die van een staande lamp of een ander soort apparaat dat ver van een stopcontact verwijderd is. Een voor het oog veel aangenamer alternatief voor de kabels in het midden van de kamer is ze over de plint te laten lopen en ze zo te versieren dat de bedrading niet zichtbaar is.

versierde sokkel

Dit kan worden toegepast op alle soorten kabels die we thuis hebben, zelfs netwerkkabels. In dit geval zorgen we ervoor dat de kabel van kwaliteit is en dat door het toevoegen van een paar extra meters om bijvoorbeeld onze tekening te maken, de kwaliteit van de verbinding niet vermindert.

Kent u meer trucs om de lichtkabels te verhullen of alternatieven om ze decoratiever te maken? Aarzel niet! Laat ons uw ideeën achter in de commentaarsectie.