Hoe vervang je tl-buizen door LED-buizen

Keukens, garages, gangen… tl-buizen zijn al vele jaren aanwezig in elektrische installaties over de hele wereld. Met de komst van de LED-technologie worden de oude en inefficiënte TL-buizen vervangen door de nieuwe LED-buizen, die een grotere besparing en efficiëntie bieden.

LED-buizen bieden een grotere besparing en efficiëntie dan de oude TL-buizen en zijn bovendien een milieuvriendelijk product.

Als u uw elektrische installaties moet vernieuwen en u wilt weten hoe u een TL-buis kunt vervangen door een LED-buis, dan kunt u dat nu doen met deze eenvoudige handleiding die we in Ledkia hebben opgesteld, laten we beginnen !

Voordelen van het vervangen van TL-buizen door LED-buizen

Het eerste wat je moet weten bij het maken van de sprong naar LED-technologie is de belangrijkste voordelen en kenmerken van LED-buizen. Op het eerste gezicht is het moeilijk om de oude buizen te onderscheiden van de nieuwe met LED technologie, en aangezien we niet willen dat u uw nieuwe, gloednieuwe LED buis ontdoet, zullen we de belangrijkste interne verschillen en hun voordelen benadrukken:

  • Milieuvriendelijk: de oude tl-buizen stralen licht uit door de chemische reactie die binnenin plaatsvindt als de elektrische stroom door de kwikdamp die ze bevatten gaat. Deze reactie produceert ultraviolet licht, dat wordt geabsorbeerd door de chemische producten die de binnenkant van de buis bedekken, om het om te zetten in zichtbaar licht. LED-buizen bevatten geen chemische elementen binnenin en zijn daarom een veel ecologischer alternatief.
  • En ze gaan lang mee: LED-buizen kunnen meer dan 50.000 uur meegaan, tegenover 10.000 uur voor een goede tl-buis. We hebben het over 500% duur, bijna niets!
  • Geen ballast en starter meer: de nieuwe LED-buizen doen het zonder deze elementen die nodig zijn voor de werking van de TL-buizen. Naast het vrijmaken van het verbruik dat door deze twee componenten wordt gegenereerd, maakt het de installatie van de nieuwe buizen zo eenvoudig mogelijk.
  • Hogere efficiëntie: in tegenstelling tot TL-buizen die een externe reflecterende kap nodig hebben om het licht dat ze naar het plafond uitstralen om te buigen, zijn LED-buizen richtingsgebonden en stralen ze het licht slechts in één richting uit, wat een grote toename van de efficiëntie betekent. Een ander punt om de LED-spaarrekening aan te vullen.
  • Ze lichten direct op: niet meer wachten en flikkeren telkens als u de keuken binnenkomt, de LED-buizen hoeven niet te worden opgeladen en flikkeren niet als ze worden ingeschakeld. Ze worden ook niet beïnvloed door het aantal keren dat u ze aan en uit zet.

Stapsgewijze handleiding voor het verwisselen van TL-buizen naar LED

Hier zijn de stappen die u moet nemen om te beginnen met besparen met de installatie van LED-buizen.

1. Switch off the electric current.

LED TUBE INSTALLATION

Het belangrijkste om mee te beginnen is om ervoor te zorgen dat de stroom niet wordt aangesloten, waardoor we geen schrikken krijgen. Hier ziet u de klassieke configuratie van de TL-buizen, met de ballast en de starter bij de buis en essentieel voor de werking ervan, met de nieuwe LED-buizen kunnen we voorgoed afscheid nemen.

2. Verwijder de ballast en de starter.

Remove the ballast and starter

Om de ballast en de starter uit de TL-buis te verwijderen, hoeft u alleen maar de NEUTRAL-draad (blauwe draad) die met de ballast is verbonden door te knippen en te verwijderen. Herhaal dezelfde handeling met de PHASE draad (bruine, zwarte of grijze draad) die de starter verbindt.

3. Vervang de TL-lamp door de LED.

Nu zullen we een directe verbinding maken met onze buis, maar we moeten rekening houden met het type LED-buis dat we hebben.

Optie A: Aan de ene kant zijn er de laatste buizen die op de markt zijn gebracht en die slechts één zijaansluiting hebben, waarop we de NEUTRAL-kabel zullen aansluiten op één van de metalen pinnen aan het uiteinde van de buishouder waar de driver is geplaatst, en de PHASE-kabel op de andere pin aan hetzelfde uiteinde van de buis. De buizen zijn voorzien van een informatiesticker om het juiste uiteinde van de buis te lokaliseren om de verbinding te maken.

One side tube conection

Optie B: De andere optie vereist het aansluiten van de NEUTRAL-kabel op de twee pinnen aan het ene uiteinde van de buis en de PHASE-kabel op de twee andere pinnen aan het andere uiteinde van de buis.

Both sides tube conection

4. Sluit de stroom aan en schakel deze in.

Sluit ten slotte de stroom weer aan en controleer of de buis werkt. U zult zien dat het vervelende flikkeren van de lichten in de keuken voorbij is dankzij de snelle verlichting van de nieuwe LED-buizen, een van hun belangrijkste kenmerken.

We hopen dat onze gids u goed van dienst is geweest en dat u kunt genieten van alle voordelen die LED-verlichtingsbuizen bieden. Vergeet niet dat u in onze online winkel Ledkia een breed scala aan LED-buizen vindt om de verlichting van uw huis of bedrijf te vernieuwen.