Hoe u kunt besparen met industriële LED-verlichting

Het is tijd om de prestaties van je bedrijf te verbeteren. Als je denkt aan verbeteren, denk je waarschijnlijk dat het gaat om het vernieuwen van de machines of het efficiënter verdelen van de ruimte, maar dat is niet zo. In dit artikel gaan we het hebben over industriële LED-verlichting.

Besparen met industriële LED-verlichting

Verlichting is a priori geen element dat prioriteit heeft om te worden vernieuwd, omdat we er alleen naar kijken als het uitvalt, omdat er een lamp doorbrandt of omdat de prestaties afnemen. Deze manier van denken moet stoppen, want verlichting is een belangrijk onderdeel , net als het IT-systeem of de werknemers. Als we ons bewust zijn van de voordelen van industriële LED-verlichting en ons goed laten adviseren, zullen we meer dan bevredigende resultaten behalen.

Alleen al door de bestaande industriële verlichting te vervangen door LED-verlichting kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd.

Het hebben van kwaliteitsverlichting is een aspect om rekening mee te houden, omdat de verbeteringen die het kan opleveren van invloed zijn op alle gebieden van het bedrijf. De belangrijkste begunstigde zal de elektriciteitsrekening zijn, want een van de grote voordelen van industriële LED-verlichting is de energiebesparing die het oplevert.

Industriële LED kappen. De beste optie.

Bij Efectoled hebben we een grote verscheidenheid aan industriële LED armaturen. Hier laten we u een aantal van de meest opvallende zien.

Een van de aanbevolen zou de UFO-serie LED-klokken zijn, met een besparingscapaciteit tot 80% in vergelijking met zijn conventionele equivalent. Deze wordt meestal geïnstalleerd in magazijnen, industriële gebouwen, tankstations of parkeerterreinen. Het zijn vooral ruimtes met hoge plafonds die verlichting van hoge kwaliteit nodig hebben, zodat allerlei soorten werk perfect zichtbaar zijn.

UFO LED afzuigkap, een onmisbaar element in de industriële LED verlichtingsindustrie
UFO LED kap, een onmisbaar element in industriële LED verlichting.

We kunnen de efficiëntie van ons industrieel verlichtingssysteem verbeteren door dimmers of bewegingsdetectoren te gebruiken. Momenteel bestaat de mogelijkheid om beide samen te verkrijgen via de bijbehorende accessoirekit die bestaat uit: de bewegingssensor, de schemersensor en de voet waarop ze worden geïnstalleerd. Op deze manier verkrijgen we maximale efficiëntie doordat we ons niet handmatig hoeven bezig te houden met het beheer van onze industriële LED-verlichting, omdat deze zich aanpast aan de natuurlijke lichtomstandigheden en de aanwezigheid van mensen in de actieradius.

Bewegingssensor en schemersensor voor UFO LED kappen
Bewegingssensor en schemersensor voor de UFO LED afzuigkap

Aan de andere kant kan de Ohio industriële LED-kap worden geïntegreerd in elk verlichtingscontrolesysteem dat is gebaseerd op het DALI-protocol. Dit systeem integreert alle lampen, sensoren, enz. in een computerprogramma waarmee u de intensiteit kunt aanpassen, evenals de lampen die aan of uit moeten, op verschillende tijden, per sector, enz. Kortom, maximale efficiëntie met slechts één klik voor een grondige en snelle controle, die de configuratie en afstandsbediening van onze industriële verlichting mogelijk maakt, zodat we elk lichtpunt aan onze behoeften kunnen aanpassen.

Ohio industriële LED bel
Ohio industriële LED afzuigkap compatibel met DALI systeem

Zowel de UFO als de Ohio afzuigkappen hebben een IP65 beschermingsgraad, omdat ze perfect geschikt zijn voor installatie zowel binnen als buiten. Er moet worden opgemerkt dat de eerder genoemde sensorkit een IP20-bescherming heeft, dus deze kan niet zonder afdoende bescherming buiten of in zeer vochtige ruimtes worden geïnstalleerd. De IP-waarde is een zeer belangrijke factor, die je de mate van bescherming tegen stof en water laat zien. Hoe hoger het getal, hoe hoger de bescherming, tot een maximum van IP68. Dus als je deze indicator negeert, zal de apparatuur niet optimaal functioneren en zeker defect raken en het gebruik van het product volledig onmogelijk maken.

Engagement voor het milieu

Tot slot is het belangrijk om het milieubelang van het gebruik van industriële LED-verlichting in gedachten te houden. Met weinig onderhoud en een hoge duurzaamheid genereren ze niet zoveel afval als andere technologieën. Bovendien bevatten de componenten geen vervuilende elementen zoals kwik.

Begin met besparen in uw bedrijf met de beste industriële LED verlichting op de markt.