Hoe kies je de perfecte flexo bureaulamp?

Het hebben van een goed verlichte werkplek, of het nu gaat om studeren of werken, is erg belangrijk. Een LED flexlamp is de beste bondgenoot voor studenten en eigenlijk voor iedereen die aan een bureau werkt. We moeten rekening houden met enkele details bij het kiezen van de meest geschikte lamp. Met dit kleine artikel zullen we proberen u te helpen bij het kiezen van de perfecte flexo.

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een bureaulamp is of deze voldoende licht geeft. U moet weten hoeveel licht u op de werkplek nodig zult hebben en nagaan of dit het enige beschikbare licht zal zijn of dat het een aanvulling zal zijn op het algemene licht, of dit nu natuurlijk is of niet. We moeten altijd in gedachten houden dat de flexo’s functionele lampen zijn die een zeer specifieke ruimte verlichten en daarom is het meestal niet nodig dat ze een groot vermogen hebben.

kies de perfecte bureaulamp voor elke ruimte
Voor elke ruimte moet u de perfecte flexolamp kiezen

De perfecte lamp kiezen voor elk gebruik

Als u een kleine werkruimte hebt, of als u een computer of andere elementen hebt die ruimte innemen op hetzelfde bureau, zou het ideaal een compacte bureaulamp zijn met een kleine arm of armen, omdat u geen licht nodig hebt op een groot deel van uw bureau. Heeft u daarentegen een groot bureau, dan is een lamp met knikarm de beste optie. Zo kunnen we het licht gemakkelijk aanpassen aan onze behoeften door de positie van de lamp te veranderen.

Koud licht verbetert de concentratie en is de meest gebruikte optie voor de verlichting van werkplekken.

En last but not least, weet welk type lamp u moet kiezen. LED’s zijn duidelijk de beste keuze. Ze geven een helder licht, veroorzaken geen vermoeide ogen, produceren geen warmte, produceren meer lichtintensiteit en besparen energie in vergelijking met halogeen-, gloei- en spaarlampen.

Soorten flexo’s

Bij Ledkia hebben we verschillende modellen om de perfecte flexo LED lamp voor u te kiezen:

Multifunctionele LED Flexo

Ze worden zo genoemd vanwege de verschillende functies die ze bieden. Ze hebben een LED scherm dat een digitale kalender toont met dag en maand, thermometer (ºC) en alarm met verschillende configuratiemogelijkheden. Er zijn modellen met USB-aansluiting, die het opladen van de batterij vergemakkelijken, aan te sluiten op het netwerk of op elk apparaat met USB-ingang. Ze zijn ideaal voor kantoren, slaapkamers en zelfs hotels.

Flexo Desk LED lamp met multifunctioneel display
Inklapbare LED Flexo met multifunctioneel display

LED Flexo Bureaulamp

Dit type tafellamp is ongetwijfeld het meest traditionele model. Over het algemeen hebben ze koppen die afhankelijk van het model van 90º tot 360º op zowel de verticale als de horizontale as kunnen worden versteld.

Een elegante LED flexolamp
Een elegante LED flexolamp

Clip-on LED Flexo

Dit is een zeer functioneel model met een zeer modern ontwerp. Hij heeft twee knoppen om de werking te regelen en te controleren. De eerste heeft drie standen: uit, aan met warmwitte lichttemperatuur en aan met koelwitte lichttemperatuur. Met de tweede knop kan de intensiteit van het licht op twee niveaus worden geregeld. De lamp wordt aan het werkvlak bevestigd door middel van een klem die ons in staat stelt deze lamp overal te plaatsen. Bovendien kan dankzij het flexibele lichaam de vorm worden aangepast om het gebied te verlichten waar het nodig is.

Flexo bureaulamp met klem die op elk oppervlak kan worden bevestigd
Dit type lamp met klem kan op elk oppervlak worden bevestigd.

USB LED-lamp

Dit is de meest compacte oplossing en is speciaal ontworpen voor mensen die achter de computer werken. Zoals de naam al aangeeft, wordt hij rechtstreeks in een USB-aansluiting gestoken. Hij geeft een neutraal wit licht, en heeft het grote voordeel dat hij heel handig is om mee te nemen en heel handig in gebruik.

Moderne flexo bureaulamp met USB
Moderne bureaulamp met USB

Studielampen

Bij het kiezen van een studielamp of flexo moeten we ons bewust zijn van de verlichtingsbehoeften die deze activiteit vereist.

Het is duidelijk dat we een krachtig en bij voorkeur koud licht nodig hebben, aangezien dit type verlichting ons zal helpen de concentratie vast te houden.

Het is essentieel dat we de plaats van de flexo-spot kunnen aanpassen (hoogte, helling, enz.), omdat we zo hinderlijke verblinding kunnen vermijden.

Ten slotte moet de rest van de ruimte goed verlicht zijn om schaduwen op het werkoppervlak te voorkomen.

Wij hopen dat deze kleine gids u van dienst is geweest bij het kiezen van de perfecte lamp voor elke situatie.