Anti-muggen verlichting

De warmte is hier en de zomer staat voor de deur en daarmee ook de diners op het terras of in de tuin. Voor velen van ons, als we warmte, tuin en licht combineren, is het eerste wat in hen opkomt muggen. Ze zijn de onwelkome gasten bij elk openluchtevenement, of dat waren ze tenminste, tot de komst van de LED-muggenwerende lamp.

Een echt muggenvrij licht

Muggenwerende lampen zijn nu een realiteit en zijn zeker een opluchting voor velen. Maar hoe kan een gloeilamp geen muggen aantrekken? Het geheim zit hem in de golflengte van het licht dat het uitzendt. Zo simpel is het. Voor degenen die minder vertrouwd zijn met deze natuurkundige grootheid, zullen wij het echter op een meer alledaagse manier uitleggen.

Het licht dat deze lamp uitstraalt is onzichtbaar voor muggen.

Licht is een elektromagnetische golf, zoals die van de radio, die zichtbaar is voor levende wezens. Meer bepaald kan de mens golven waarnemen waarvan de lengte varieert van 390 nm tot 750 nm (nm betekent nanometer en is een miljoenste van een millimeter), wat overeenkomt met kleuren van donkerblauw tot donkerrood. Insecten nemen op hun beurt een gamma licht waar van blauw tot ultraviolet. Aangezien het licht van deze lamp buiten deze grenzen valt, is het volledig onzichtbaar voor hen. Omdat hij gebruik maakt van LED-technologie, straalt hij bovendien minder warmte uit dan conventionele gloeilampen, wat het effect nog versterkt.

LED e27 muggenlamp

Hoe gebruik je deze LED muggen verjagende lampen

De waarheid is dat het enige wat we moeten doen om van een rustig diner in de tuin te genieten, is de lampen die we al hebben, te vervangen door de LED-muggenwerende lampen en dat is het. Op die manier behalen we een dubbel voordeel: enerzijds zullen er minder insecten op het terras of in de tuin zijn, omdat ze niet worden aangetrokken door het licht; en anderzijds verminderen we het elektriciteitsverbruik door over te schakelen op LED-verlichting.

Als de fitting van de LED lamp niet op onze lampen past, kunnen we een adapter gebruiken.

Een bijkomend voordeel van het minimaliseren van de aanwezigheid van insecten is dat ook de spinnen en hagedissen die zich met hen voeden, zullen verdwijnen. Geen spinnenwebben meer op de veranda.

Andere trucs om muggen uit onze tuin te houden

Behalve het vervangen van de lampen kunnen we ook andere methoden gebruiken om de insecten weg te houden.

Citronella kaarsen zijn een uitstekende optie. Ze werken heel goed als afweermiddel en geven een heel bijzonder omgevingslicht. Als ze in een glas of een lantaarn worden geplaatst, worden ze een zeer decoratief element.

Een plafondventilator op de veranda of het balkon helpt ons ook in onze kruistocht tegen insecten en helpt ons de warme zomernachten te doorstaan.

Plafondventilator voor buiten
De plafondventilator. Een bondgenoot tegen hitte en muggen.

Tenslotte kunnen we enkele planten toevoegen die zeer goed werken als muggen- en andere insectenwerend middel. Veel mensen zetten ze op de vensterbank zodat ze niet door het raam naar binnen kunnen of planten ze in de buurt van het tuinmeubilair, zodat ze bij zomerse diners geen last van ze hebben.

Van de verschillende beschikbare opties kunnen we munt en vooral kattenkruid (Nepeta cataria) naar voren halen, hoewel de laatste meer zorg vereist wat het snoeien betreft. Citronella, alomtegenwoordig in kaarsen, afstotende armbanden, enz., schrikt ongewenste bezoekers ook in zijn natuurlijke vorm af.

Planten zoals rozemarijn hebben anti-muggen eigenschappen

Rozemarijn wordt ook veel gebruikt, heeft het voordeel dat het niet veel water nodig heeft en is zeer nuttig als smaakmaker bij het bereiden van allerlei soorten vlees. In feite zullen de meeste aromatische kruiden insecten bestrijden en de smaak van onze gerechten verbeteren. Deze omvatten dille, salie en dragon.

Wat als dit allemaal mislukt?

Er zijn tijden dat het onmogelijk lijkt om muggen weg te houden. Citronella kaarsen, aromatische planten… niets is genoeg. In deze gevallen gebruiken we meestal insecticiden, maar bij Ledkia bieden we u een ander alternatief om muggen op een ecologische manier te doden: de muggendodende lamp.

LED-lamp die muggen aantrekt en doodt

Deze E27 lamp is speciaal ontworpen om muggen aan te trekken en heeft geëlektrificeerde gloeidraden die muggen elimineren zonder gebruik te hoeven maken van chemische producten.

Zoals u ziet zijn er verschillende manieren om insecten uit onze tuin of terras te weren, hoewel de eerste stap zou moeten zijn om te voorkomen dat we ze aantrekken, en dit is mogelijk met de LED anti-muggenlamp.