LED patrijspoorten

De term patrijspoort kan naar meerdere begrippen verwijzen. Hieronder zien we de verschillende definities ervan en vooral de soorten patrijspoorten die we in de verlichtingswereld kunnen aantreffen.

Wat is een patrijspoort?

De meest gangbare betekenis komt uit de architectuur. In dit geval gaat het om de typische ronde ramen. Ze komen ook veel voor in schepen, hoewel de juiste benaming ” patrijspoort” zou zijn. Hun ronde vorm vermindert de structurele spanningen die worden veroorzaakt door de trillingen van de scheepsromp.

In de nautische wereld verwijst het ook naar de kleine olielantaarn die onder meer diende om de schaalverdeling van de sextant af te lezen.

In de plantkunde is het de gebruikelijke naam voor sommige tweezaadlobbige planten.

Chrysanthemum coronarium wordt ook wel bull's eye genoemd.
Chrysanthemum coronarium wordt ook wel stieroog genoemd.

Als we het in de verlichting over patrijspoorten hebben, bedoelen we de ronde inbouwspots, oorspronkelijk halogeen, die zowel in woningen als in winkels veel voorkomen.

Voordelen van LED patrijspoorten

Patrijspoorten bieden een soort gericht licht dat zeer interessant is om unieke omgevingen te creëren of elementen in de ruimte te benadrukken. Gerichte modellen waarmee de spot kan worden gericht, zijn bijzonder nuttig als aanvulling op het decor.

Omdat het elementen zijn die verzonken worden geïnstalleerd, breken ze de lijnen van het plafond niet en vergroten ze het gevoel van ruimtelijkheid van de ruimte. Omdat ze verborgen blijven, kunnen we er bovendien zoveel installeren als nodig is om de gewenste hoeveelheid licht te verkrijgen zonder de ruimte te overbelasten.

Net als andere LED-verlichtingsarmaturen zijn ze zeer energie-efficiënt en kunnen ze een besparing van meer dan 80% opleveren. Bovendien zijn ze veel duurzamer, zodat we ze niet om de paar jaar hoeven te vervangen. Als we niet de volledige halogeenlamp gaan vervangen en we besluiten om alleen de lamp te vervangen, raden we aan om te kiezen voor GU10 LED lampen die direct werken op 220-240V AC. Als u meer details wilt, kunt u ons artikel raadplegen over het vervangen van halogeenlampen door LED.

In de sectie LED downlight van onze online verlichtingswinkel vindt u het LED downlight model dat het beste past bij de sfeer die u in de ruimte wilt creëren.

Enkele spots en lampen voor patrijspoorten

Nu presenteren we enkele van de verschillende modellen spots en LED lampen die u kunt vinden in onze online verlichtingswinkel.

Downlight LED COB Adresseerbare Ronde LED Spotlight 7W Wit

Perfect voor alle soorten ruimtes waar een hoge kwaliteit gerichte lichtbron nodig is.

LED cob-gerichte downlight

Downlight LED Waterdicht IP65 6W

Perfect voor buitenruimtes of voor licht boven de badkuip of douchebak.

Openlucht LEIDENE downlight ip65

Rechthoekige Richtbare LED Downlight Rechthoekige LED Downlight

Met versies van één, twee en drie lichtbronnen die individueel instelbaar zijn, is het zonder twijfel een zeer veelzijdig armatuur.

Rechthoekige LED downlight

GU10 S11 120º 6W LED GU10 S11 120º lamp

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Perfect voor allerlei kamers in huis.

De gu10 geleide lamp is zeer economisch

LED Lamp GU5.3 MR16 COB Kristal 12V 45º 5W

Als we de halogeentransformatoren niet willen elimineren is dit de beste optie. Een lamp met geweldige functies die een COB LED integreert.

LED lamp gu53 mr16 cob kristal 12v