Hoe kleine badkamers verlichten en inrichten

led verlichting voor badkamers accentverlichting

Weinig ruimte hebben is altijd een nadeel bij het inrichten en verlichten van elke ruimte en badkamers zijn daarop geen uitzondering. Met deze korte tips laten we een kleine badkamer er veel ruimer uitzien.

Waar “besparen” we ruimte in een kleine badkamer?

Voordat we in detail treden, is het belangrijk om te weten waar je ruimte gaat besparen. Als we veel opbergruimte nodig hebben en het zonder bad kunnen stellen, kunnen we door te kiezen voor een douchebak wat extra meubels of planken toevoegen.

Kunnen we daarentegen niet zonder een ontspannend bad, dan zullen we bijvoorbeeld een kleinere wastafel moeten nemen. Hoe het ook zij, we moeten weten hoe we de functionaliteiten van onze kleine badkamer moeten prioriteren om elk hoekje optimaal te benutten.

Tips voor decoratie en verlichting in kleine badkamers

Laten we nu enkele tips bekijken om de ruimte in onze badkamer optimaal te benutten, hoe beperkt die ook is.

Gebruik grote tegels

In het algemeen zijn grote patronen, of het nu gaat om tegels, papier of rechtstreeks op de muur geschilderd, perfect om het oog te misleiden en de ruimte groter te doen lijken. Een goede truc is het gebruik van brede horizontale lijnen.

Spiegels voor meer ruimte

Spiegels geven ruimtelijkheid aan elke ruimte, iets wat vooral handig is in kleine badkamers. Om het effect te maximaliseren, kunnen we spiegels gebruiken die tot aan de vloer reiken of de hele muur bedekken.

Grote badkamerspiegels

Wandmeubels en badkamerinrichting

Behalve dat ze het schoonmaken van de vloer aanzienlijk vergemakkelijken, zien dit soort hangende elementen er geweldig uit in elke ruimte, ongeacht de grootte, maar in een kleine badkamer zorgen ze voor de nodige lichtheid om de ruimte niet te overbelasten.

Kranen aan de muur

Als we de kranen aan de muur kunnen installeren, winnen we tot 10 cm door een compactere wastafel te installeren. Het lijkt misschien niet veel, maar in het geval van zeer smalle badkamers zullen die centimeters ons in staat stellen ons comfortabeler te bewegen.

Smalle badkamers

Overal hangers

Aan de muren, achter de deur… Elke hoek zonder te profiteren is perfect om een haak te plaatsen waar een handdoek kan worden opgehangen of een mand waar voorwerpen kunnen worden neergezet. Zo hebben we een zeer veelzijdig opbergsysteem.

Licht in de spiegels

Een goed verlichte spiegel vergemakkelijkt meerdere dagelijkse taken, zoals scheren of make-up. In de meeste gevallen is een zenitlicht niet voldoende en zullen we het moeten aanvullen met een extra lichtbron, die we in elke zijde van de spiegel plaatsen.

Badkamer opslag

Kasten tot aan het plafond

Als er een hoek is waar een kast past, zullen we er het meeste uit halen als we er een plaatsen die tot het plafond reikt. Zelfs als hij ondiep is, kunnen we er veel spullen in kwijt.

Inbouwverlichting om ruimte te winnen

Inbouwspots in het plafond zorgen voor meer ruimte. We zullen proberen dat de verlichting uniform is, zodat er geen gebieden met schaduwen zijn. Het meest gebruikelijke is te kiezen voor een neutrale lichtkleur, die het meest lijkt op zonlicht.

Transparante scheidingswanden

Transparante schermen

Als we een douche of badkuip hebben met een transparant scherm, wordt het gezichtsveld van de ruimte vergroot. Als we een gordijn hebben, kan hetzelfde effect worden bereikt door het terug te trekken. Aan de andere kant, als de douche en de wastafel erg dicht bij elkaar liggen, kan een gordijn een betere oplossing zijn dan een scherm, omdat het onze bewegingsvrijheid niet beperkt.

U ziet, met deze trucjes voor decoratie en verlichting in de badkamer kunnen we de beschikbare ruimte optimaal benutten, hoe klein die ook is.