Alles over LED straatverlichting

LED-straatverlichting is de oplossing voor efficiënte en milieuvriendelijke straatverlichting. Binnen de stedelijke verlichtingsoplossingen vinden we twee verschillende opties: de straatverlichting zelf en de LED lampen voor straatverlichting. Afhankelijk van de bestaande armaturen kiezen we voor het een of het ander.

LED-straatverlichting

Voordelen van LED lampen voor straatverlichting

De voordelen van dit type straatverlichting zijn vergelijkbaar met die van de LED-technologie in de meeste algemene verlichtingstoepassingen. De economische voordelen komen voort uit de energiebesparing in vergelijking met andere technologieën, zoals metaalhalogeen- of natriumdamplampen (hier hebben we een vergelijking van de verschillende technologieën voor straatverlichting, die tussen 40% en 60% ligt). Hun levensduur is aanzienlijk langer, tot 50.000 uur, zonder dat er onderhoud nodig is.

Vanuit milieuoogpunt zijn LED-straatlantaarns veel minder vervuilend. Ze dragen bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot en de lichtvervuiling en bevatten geen milieugevaarlijke elementen zoals kwik.

Door het niveau van de straatverlichting te verbeteren, verhogen we ten slotte het comfort en de veiligheid op de openbare weg. Bovendien zenden LED’s geen UV- of IR-straling uit en geven ze zeer weinig warmte af, zodat ze minder insecten aantrekken.

LED-lampen voor straatverlichting

Dit type lampen is de meest economische oplossing om straat- en pleinverlichting bij te werken, aangezien het enige element dat wordt vervangen de lamp zelf is. Momenteel zijn er twee verschillende fittingmodellen: E27, zoals de typische lampen met dikke draad, en E40.

Hoe kiest u de juiste straatlantaarn?

Afhankelijk van de verlichtingsbehoeften van de omgeving en de hoogte van de armatuur kunnen we een hele reeks wattages kiezen, van 10W tot 54W. Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is de plaatsing van de lamp in de armatuur en de vorm van de armatuur. Zo kunnen we een lamp kiezen met de nodige IP-bescherming en de juiste openingshoek om de lichtopbrengst te maximaliseren. Typische bundelopeningen zijn 180º en 360º. Ontdek in onze online winkel het volledige assortiment LED lampen voor straatverlichting.

LED straatverlichting voor buiten

De volledige armatuur vervangen is iets duurder, maar vanuit technisch oogpunt het meest aan te raden. Hoewel het iets langer duurt om de investering terug te verdienen, krijgen we in ruil daarvoor betere prestaties op het gebied van lichtopbrengst, energie-efficiëntie en duurzaamheid van het product.

Bij Ledkia hebben we een grote verscheidenheid aan LED-straatverlichtingsarmaturen, van 40W tot 100W en in allerlei ontwerpen, van de meest klassieke tot de meest moderne. Ze hebben allemaal een beschermingsfactor IP65 of hoger waardoor ze bestand zijn tegen gure weersomstandigheden.

Detail van een straat met straatlantaarns

Toepassingen voor LED-straatverlichting

Ontworpen voor gebruik buitenshuis, zien we ze vooral in straten, lanen, parken en andere wegen, hetzij binnen de bevolking of in verkeerscirkels en snelwegen. Gezien hun kracht en duurzaamheid kunnen ze ook worden gebruikt in andere gebieden zoals parkeerplaatsen en in commerciële of industriële omgevingen, ruimten waar efficiënte en bestendige verlichtingsoplossingen nodig zijn. Het is niet verwonderlijk dat tuinlantaarns een decoratief element zijn geworden in allerlei ruimtes.

Belangrijkste modellen lantaarnpalen

Onder de beschikbare lampmodellen kunnen we onderscheid maken tussen die welke licht uitstralen over 360º, verkrijgbaar met E27 en E40 fitting, en die welke over 180º stralen. Laten we enkele voorbeelden bekijken:

LED openbare verlichtingslamp met de typische vorm van een kolf
LED-lamp voor straatverlichting met de typische kolfvorm.


Het ontwerp van deze lamp richt het licht op 180º.
Het ontwerp van deze lamp richt het licht op 180º.

Belangrijkste straatlantaarnontwerpen

Binnen het assortiment LED straatlantaarns vinden we allerlei ontwerpen, van de meest vintage tot de meest moderne lijnen. Hier volgt een klein voorbeeld:

LED-straatverlichting met een conventioneel ontwerp
LED straatlantaarn met een conventioneel ontwerp


Moderne armatuur voor wegverlichting
Moderne LED straatlantaarn voor straatverlichting

Vergeet niet dat u in onze online verlichtingswinkel een breed scala aan LED straatverlichting producten heeft met nog veel meer modellen om uit te kiezen.