Gids voor het kopen van een kwalitatieve LED lamp

Bij de aankoop van om het even welk product is het belangrijk om bepaalde duidelijke concepten te hebben om te weten of wat we kopen van kwaliteit is. In de wereld van de verlichting is dit geen uitzondering en met de hoeveelheid winkels en verschillende informatie waaraan wij worden blootgesteld, kan het moeilijk zijn het kaf van het koren te scheiden. Hier zijn enkele richtlijnen om te weten of we bij de aankoop van een LED-lamp van goede kwaliteit kiezen.

Hoe weet u of een lamp van kwaliteit is?

De meest effectieve methode om met volledige zekerheid te weten of een product van kwaliteit is, is ongetwijfeld een analyse ervan. In dit geval moeten we verschillende aspecten controleren, zoals of de feitelijke prestaties van de lamp overeenkomen met wat de verkoper aangeeft. Controleren of tijdens de werking parameters zoals de temperatuur binnen de perken blijven en natuurlijk alle elektronica en andere constructieve aspecten van de lamp onderzoeken.

Om de kwaliteit van de fabricage echt te beoordelen is het nodig om het product te openen en te zien wat erin zit. We controleren of de printplaat met de LED’s in contact staat (met de bijbehorende thermische pasta) met het koellichaam, we controleren of de elektronica waaruit de driver bestaat voldoende is en we kijken naar de netheid en de kwaliteit van het soldeerwerk. Het enige nadeel hiervan is dat u ten minste één lamp moet kopen, deze moet dompelen en een minimale kennis van elektronica moet hebben om te weten waar we naar kijken.

Verschillende LED-drivers

Als u dit leest en geen idee hebt wat een condensator is of hoe een soldering eruit moet zien als hij goed gedaan is, maak u dan geen zorgen. In de volgende punten geven we enkele eenvoudige tips voor het kiezen van een kwaliteitscondensator.

Basisaspecten om de kwaliteit van een LED-lamp te beoordelen

Het eerste wat u moet doen is uw lamp kopen bij een betrouwbare verkoper. Als de aankoop via internet gaat, zorgen wij ervoor dat de website de bijbehorende fiscale en contactgegevens van het bedrijf presenteert en dat de aangeboden informatie duidelijk is. Anderzijds is het absoluut noodzakelijk dat alle handelingen die een uitwisseling van gevoelige informatie veronderstellen (proces van registratie, toegang, betaling) op veilige pagina’s worden uitgevoerd. We moeten ook aandacht besteden aan de geboden garantie.

De inlogpagina voor de gebruikersaccount is beveiligd en toont "https".
De toegangspagina tot de gebruikersaccount is veilig (er staat “https” op).

Wat het product zelf betreft, is het belangrijk dat het de overeenkomstige certificaten heeft die de veiligheid garanderen, zoals de CE-markering of het RoHS-certificaat, dat het gebruik van gevaarlijke stoffen zoals lood of kwik beperkt. Er zijn andere soorten certificaten zoals TÜV, afgegeven door Duitse certificeringsorganisaties (Technischer Überwachungs-Verein), die tot de strengste ter wereld worden gerekend. Het is zeer waarschijnlijk dat een LED-lamp van goede kwaliteit alle drie de certificaten heeft.

Uit het oogpunt van prestaties wordt de kwaliteit van een lamp bepaald door de levensduur, de efficiëntie van de LED’s (lumen per watt) en de kleurweergave-index van het uitgestraalde licht.

Het licht moet worden aangepast aan het gebruik dat wij van de ruimte gaan maken.
Het licht moet worden aangepast aan het gebruik dat wij aan de ruimte gaan geven.

Op dit punt moet worden opgemerkt dat we bij de aanschaf van een verlichtingselement het element moeten kiezen dat het best aan onze behoeften voldoet. Dit betekent dat we een verlichtingssysteem moeten kiezen dat voldoende licht biedt voor de activiteiten die in de ruimte moeten worden uitgevoerd, met een openingshoek en een lichttemperatuur die de gewenste sfeer creëren.

U kunt andere artikelen op deze blog raadplegen voor ideeën en tips over het verlichten van een slaapkamer, het kiezen van een wastafelverlichting of over verlichting voor een trap, onder andere. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen, in onze online LED verlichting winkel hebben we een fantastisch team van professionals die al uw twijfels zullen wegnemen en natuurlijk kunt u ook vragen achterlaten in de commentaren.